Hur utvecklar jag en Franchise Marketing Plan?

January 30

Det första steget i att utveckla en franchise marknadsplan är att diskutera potentiella marknadsföringsalternativ med moderbolaget från vilken franchise köptes. Många företag har satt regler på plats om marknadsplaner, kampanjer och merchandise. Vissa kan tillåta enskilda ägare att börja göra sina egna kampanjer och annonser, men andra har strikta regler för användning av reklam som bär företagets namn. När reglerna har lärt sig, utveckla en franchise marknadsplan innebär att bestämma en publik, ta reda på vad som publiken vill ha i en produkt eller tjänst, och skräddarsy annonser och kampanjer mot dessa önskemål.

Publiken är den viktigaste aspekten när man utvecklar en franchisemarknadsplan. Detta syftar på de människor som kommer att köpa en produkt eller tjänst. Varje företag tenderar att ha en nyckel publik dess målgrupp. Till exempel skulle ett kosmetikaföretag som specialiserat sig på anti-aging produkter främst inrikta sina annonser och kampanjer mot kvinnor som vill se yngre. Om produkterna säljs var högre i pris jämfört med liknande poster, skulle publiken också inkludera de som är inom en viss inkomstklass. På samma sätt skulle annonsutrymme vara bortkastade om detta samma företag köpte en annons i en tidning eller publikation skräddarsydd främst till män eller tonåringar.

En annan viktig del i utvecklingen av en franchise marknadsplan är att bestämma vad publiken eller nyckel demografiska söker på marknaden som för närvarande inte erbjuds. Detta kan göras genom att ta konsumentundersökningar från nuvarande kunder och ställa frågor om branschen i allmänhet och vilka tjänster saknas. Resultaten kan användas för att bestämma vilka kampanjer att erbjuda och som redan erbjuds av konkurrenterna.

En framgångsrik marknadsplan innehåller också en unik försäljningsargument för verksamheten. Detta är en funktion eller fördel som erbjuds av företaget som inte är närvarande utannonserade av konkurrenter. Till exempel, om det finns två bagerier som erbjuder hembakade kakor gjorda med ekologiska ingredienser, kan man annonsera färskhet deras ingredienser medan den andra kan välja att annonsera ett lågt pris. Båda kan ha liknande priser och produkter, men varje har ett annat sätt att beskriva sin verksamhet.

Inklusive ett unikt försäljningsargument i annonser och kampanjer bidrar till att ge publiken en uppfattning om vad företaget står för. Detta är en del av "branding", eller bestämma intryck eller koncept allmänheten har av ett visst företag. Denna fråga kanske redan bestämmas med en franchise marknadsplan eftersom moderbolaget har sannolikt redan utvecklat dyra marknadsföringskampanjer för att profilera företaget. Därför, när någon ser logotypen för en nationellt erkänd franchise, uppfattningen att de har av bolaget redan bestämd, oavsett de enskilda franchisetagare.

Franchisetagare i allmänhet ges marknadsföring idéer innan du öppnar för företag. Detta erbjuds ofta av moderbolaget, eftersom de kan få en provision på seriens intäkter. Genom att göra detta, enskilda ägare har möjlighet att få en bättre start utan att behöva fokusera så mycket på att utveckla en individuell koncession marknadsplan. Många franchise tillåter inte individuella planer utan företagets samtycke, och planer har generellt hålla med det övergripande varumärket och konceptet har utvecklats av moderbolaget.