Vad är Roughcasting?

January 16

Roughcasting är en typ av exteriör efterbehandling metod som används vid uppförande av byggnader. I roughcasting, små stenar och grus eller annat liknande material blandas in i betong eller gips som en finish för den yttre ytan av väggarna. Materialet torkar in i en grov och tålig yta som är ofta underhållsfritt i årtionden. Roughcasting förväxlas ofta med pebbledashing, en process där småsten och stenar kastas mot en mjuk cement finish.

Medan populär i hem konstruktion, började roughcasting som en typ av finish för kommersiella, vanliga och ut byggnader. Bruket att kasta småsten eller grus mot en vägg i roughcasting kräver ett gott öga. Målet är att kasta grus och andra ämnen på väggen för att producera en slät jämn beläggning utan missade fläckar. När torkat, är målet hållbart och kräver väldigt lite underhåll.

I vissa delar av världen, innehåller roughcasting användningen av små snäckskal i stället för sand eller grus. Detta ger en mycket unik stil till vatten-front hem. Nyansering och färgtillsatser används också i sand eller grus blandar att lägga till en viss färg till den färdiga hemmet. Även om det främst används för ytterväggs efterbehandling, är roughcasting också ett unikt sätt att ge smak till en innervägg.

En modifierad version av roughcasting används för att vattentäta källarväggar i vissa områden. En plastfolie är fäst mot en vägg, till vilken en gips och kemikalieblandning sprutas över plasten. Ytan torkar för att bilda en vattentät barriär. Denna typ av tätskikt appliceras ofta i byggandet av tunnlar. Även om det är effektivt, det är också en dyr väg till ett problem som ofta hanteras bättre att använda mycket mer vanliga metoder.

En negativ aspekt i roughcast efterbehandling ligger i svårigheten att matcha reparation färg och finish texturer. På områden som blir skadad, är ny roughcast ofta lätt upptäckas bland de ursprungliga finish. Tidsfaktorn liksom vädret att den ursprungliga yta utsätts för är ofta ytterst svårt att replikera vid blandning en ny sats av väggbeklädnad. Det blir ofta nödvändigt att avlägsna det ursprungliga finish och återvinna en hel vägg.

En metod som används av byggare för att säkerställa att en enhetlig tjocklek av roughcast tillämpas är att använda en bred styrelse att trycka målgång platt. Genom att använda brädan är målgång tillämpas på samma tjocklek genom att trycka ut det ungefär som flytande ut ett betonggolv. Likformigheten väggens yta ger till den slutliga utseende.

  • Grus används ofta i roughcasting.