Hur blir jag en tv skådespelare?

November 24

Att försöka bli en tv-skådespelare kräver tålamod, studier, och ganska ofta en hel del tur. Även denna breda fältet är fullt av möjligheter, kan det ibland kännas som om det finns en betongvägg som separerar en ny aktör från en skådespelarjobb. Beslutar att bli en tv-skådespelare kan innebära risker, frustration, och kreativt tänkande, men det kan i slutändan vara en givande och lukrativ karriär val.

Det första steget när man försöker bli en tv-skådespelare är att leva i ett område med stora möjligheter. Detta kan kräva att flytta till en plats där en hel del tv-filmas, som Los Angeles, New York, eller London. Städer som filmar en hel del tv-program kommer att erbjuda fler möjligheter; även börjar aktörer kan hitta jobb som statister eller genom öppna gjutning samtal. Trots att flytta till en storstad med mycket produktionen kan vara en skrämmande steg, kan det vara avgörande när man försöker bli en tv-skådespelare.

Utbildning är ofta viktigt för aktörer; medan medfödd talang är en fantastisk tillgång, måste en tv skådespelare förstå hur man arbetar med kameror och i tv-världen. En ny aktör bör överväga att ta klasser och läsa om att agera. Medan vissa väljer att få en formell utbildning och en examen i skådespeleri, andra tar verkstads kurser agera företag eller agerar studior. Vissa platser erbjuder kurser specifikt inriktad mot att agera med kameror för film och TV, vilket kan vara till stor hjälp i att övervinna kameraskräck.

Det kan vara värdefullt att skapa en tillförordnad rulle när man försöker bli en TV-skådespelare. Detta är en kortfilm som låter en skådespelare att visa upp sina styrkor för auditions eller agenter. För att skapa en rulle, kan en skådespelare kombinera klipp från producerade shower eller filmer som han eller hon har varit i, monologer, eller korta scener filmade med andra skådespelare vänner. En rulle kan tjäna som ett telefonkort för att hitta representation eller skicka till eventuella arbetsgivare.

Många tv-skådespelare börja med att arbeta i levande teater eller som statister. Detta tillåter en skådespelare för att bygga en CV och få positiv uppmärksamhet genom recensioner. De flesta framgångsrika aktörer har en agent eller chef som hjälper dem att hitta auditions och förhandla agerar erbjudanden. För att få en agent, är en imponerande CV en värdefull tillgång. Tur kommer tungt spelar in när hitta en agent som väl; vissa människor får representation genom vänner eller bara genom att imponera en bekvämt närliggande ämne.

Liksom i filmbranschen, försöker bli en tv-skådespelare kan starkt beroende nätverk. Huruvida en vän till en vän har en agent som är villiga att se en audition tape, eller en medarbetare kusin filmar en kort film och behöver en ledande aktör, är det möjligt att bli en TV-skådespelare genom olika konstiga tillfälligheter. Att vara vänlig, lojal och ärlig kan hjälpa till att bygga anslutningar och vänskap som kan leda till jobb inom tv.

  • En skådespelare börjar vanligtvis ut i små roller och arbetar sig upp till större roller.
  • Vissa tv-aktörer ger berättarröst för reklam.
  • Tv agerar jobb kräver ofta en video CV, eller en rulle, som fungerar som en skådespelare telefonkort.
  • Skådespelare och modeller använder ofta tydliga och enkla porträtt för sina huvudet skott.
  • Många tv-skådespelare börjar genom att utföra i lokala teaterproduktioner.
  • Blivande tv aktörer kan delta många auditions samtidigt söka efter arbete.