Hur är en Medical Billing kravet Bearbetade?

July 19

Fordringar bearbetning i Medical Billing och kodning avser det övergripande arbetet med att lämna in och följa upp påståenden. När du inte samverkar med de tre PS - patienter, leverantörer, och betalare - kommer du att göra det "kött och potatis" arbete av din dag: kodning anspråk för att konvertera av läkare eller specialist-utförda tjänster till intäkter.

Här i ett nötskal är den allmänna processen av fordringar underkastelse, som börjar nästan så snart patienten kommer in i givare kontor:

  1. Patient händer över hennes försäkringskort och fyller ut en demografisk form vid ankomst.

    Den demografiska formen innehåller info som patientnamn, födelsedatum, adress, personnummer eller körkortsnummer, namn försäkringstagaren, och eventuell ytterligare information om försäkringstagaren om försäkringstagaren är någon annan än patienten. Vid denna tid, patienten presenterar även en regering utfärdat foto-ID så att du kan verifiera att hon faktiskt är den försäkrade medlem.

    Använda någon annans försäkringsskydd är bedrägeri. Så lämnar in en fordran som missvisande bild ett möte. Alla leverantörer är ansvariga för att kontrollera patientens identitet, och de kan ställas till ansvar för bedrägeri i deras kontor.

  2. Efter den inledande pappersarbetet är klart, patient mötet med tjänsteleverantören eller läkare sker, följt av leverantören dokumentera fakturerbara tjänster.
  3. Kodaren abstraherar de debiterbara koder, baserat på läkarens dokumentation.
  4. Kodningen går till Biller som kommer in i informationen i rätt blankett i fakturering programvara.

    Efter Biller kommer in i kodnings information i mjukvaran, skickar programvaran påståendet antingen direkt till betalaren eller till ett clearinghus, som skickar ansökan till den lämpliga betalaren för ersättning.

Om allt går enligt planerna, och alla rörliga delar fakturering och kodning processarbete som de ska, får ditt krav betalt, och ingen uppföljning behövs.

Naturligtvis saker får inte gå som planerat, och påståendet att få hängas upp någonstans - ofta för ofullständiga uppgifter saknas eller - eller det kan förnekas. Om någon av dessa inträffar, måste du följa upp att upptäcka problemet och sedan lösa det.