Hur väljer jag det bästa Circuit Board Cleaner?

March 13

Kretskorts renare är viktigt när du reparerar eller bibehålla kretskort, och det finns några funktioner för att titta efter i att välja en. Att få en icke-statisk eller icke-ledande kretskort renare vanligtvis är viktigt, eftersom detta håller statisk från att störa kretskortet och förstöra den. Du bör också kontrollera att säkerställa renare är säkert på plast, metall, gummi och andra material som vanligtvis används på kretskort. Vissa kretskorts rengöringsmedel kan ta bort en rad av föroreningar, medan andra endast kan avlägsna ett eller två, och detta kan vara viktigt att kontrollera. Kretskortet kan också ha vissa problem om man utsätts för vätska under en längre tid, så att få snabbtork renare är oftast det bästa.

En av de viktigaste sakerna när få ett kretskort renare är att se till att den inte främjar statiskt. De flesta kretskort städare är inte statiska utan, om du använder en generisk rengöringsmedel som inte är speciellt framtagen för kretskort, så ska du kolla för att vara säker på detta. Eventuell statisk elektricitet från vilken källa har en stor chans att förstöra komponenterna om den vidrör styrelsen.

Det finns många olika material som används på ett kretskort, men det vanligaste är plast, metall och gummi från ledningar, styrelse och kontakter. Många städare är inte säker för dessa material och kan även korrodera styrelsen. Detta innebär att du bör kontrollera kretskortet renare att se till att det är säkert på dessa material, tillsammans med något annat material på din specifika ombord.

När ett kretskort används under en längre tid, vanligtvis bygger upp föroreningar såsom olja, fett och smuts, och dessa stör effektiviteten i styrelsen. Beroende på vad du behöver för att rengöra, bör du kontrollera kretskortet renare att se vad föroreningar det kan ta bort. Medan en allmän styrelse renare kan tyckas vara de bästa, städare som bara kan ta bort en specifik förorening oftast kan ta bort det främmande ämnet bättre än en allmän renare skulle.

Flytande och kretskort sällan blandar och deras kombination kan leda till stora problem om vätskan stannar i styrelserna för alltför tid. För att hålla detta problem från att hända, oftast är det bäst att kolla kretskortet rengöringsmedel för snabbtorkande egenskaper. Detta kommer att hålla vätskan från att förstöra styrelsen som ett resultat av lång exponering, och det gör att du kan placera kretskortet i maskinen snabbare.

  • Statisk kan förstöra ett kretskort.