Vad betyder ett Food Service Manager göra?

March 6

En matservering chef är ansvarig för att köra en kulinarisk affär. Människor som gör det här jobbet kan arbeta i restauranger, kafeterior, festlokaler, hotell, och med cateringföretag. De kan också arbeta på orter, på kryssningsfartyg, på sommarläger, och att maten är så gott som överallt annars serveras.

De arbetsvillkoren i det här jobbet är sällan trevlig. Heta miljöer, långa timmar, och några pauser är alla normala. Det är en stress ställning, och en med mycket lite tillsyn. Arbets nätter och helger är oftast en given, och det finns mycket få lediga dagar. Arbetet är inte lätt, och de som inte kan hantera stress, värme, och hektiska rush av köket inte stanna i denna karriär särskilt länge.

Den främsta prioriteringen av en livsmedelsservicechef är att leda, eller är chef, hans eller hennes team av kockar och andra köksarbetare. Eftersom arbetet i ett kök är ofta utmanande, oftast lågbetalda och stressigt, det är chefens uppgift att uppmuntra andra kockar och att sträva efter att hålla moralen högt runt arbetsplatsen. Om det blir för upptagen, är chefen förväntas gå in och hjälpa kockar tills rusningen är över. Det innebär att han eller hon behöver för att känna till alla av recepten och alla stationer i köket.

En matservering manager är också normalt ansvarig för att driva verksamheten sidan av företaget, eller åtminstone matavdelningen tjänsten av företaget. Detta kräver att ta hand om alla de små detaljerna så att de kockar och andra arbetstagare kan göra sitt jobb. Chefer måste också vara på toppen av alla sanitära och säkerhetsfrågor, skyddar både arbetare och kunder. De arbetar en-mot-en med kunderna, och kan också vara ansvarig för alla finansiella transaktioner i verksamheten, till exempel att se till räkningar och övriga anställda får betalt. Marknadsföring och reklam kan också vara hans eller hennes ansvar.

Att vara bra på det här jobbet kräver att chefen aldrig slutar att försöka lära och förbättra sina färdigheter som kock, en chef, och som en professionell. Det tar företag savvy och mycket engagemang. Det yttersta målet för ett livsmedel service manager, bortom ledde sitt lag eller driva verksamheten sidan av saken, är att göra en vinst för företaget genom arbetet. Utan detta, kommer han eller hon inte kan arbeta i branschen länge. Oavsett var personen arbetar, är hans eller hennes högsta prioritet att göra det jobb som han eller hon anställdes för: kör en effektiv och produktiv kök, behaga kunderna och förbättra verksamheten.

  • En livsmedelsservicechef får uteslutande arbeta för en festvåning.
  • En livsmedelsservicechef kan övervaka servering vid en särskild händelse.
  • En livsmedelsservicechef kan övervaka en cafeteria.
  • Mat servicechefer övervaka oftast personal, men ibland kallas till handling själva när bemanningen är kort.
  • En matservicedirektören ser till köksutrustning uppfyller säkerhetsstandarder.
  • Mat servicechefer får arbeta för att säkerställa kvaliteten på maten som serveras i en buffé.