Vad Är Sweet Oil?

December 9

Söt olja är ett annat namn för olivolja, även om termen också kan hänvisa till en lätt vegetabilisk olja. Det har många användningsområden, från hudvård till matlagning. Flera länder producera denna olja, däribland Italien, Spanien och USA. Oljan används i stället för andra typer av olja i matlagning på grund av dess hälsofördelar, bland annat brist på skadliga cholesterols. Det finns flera kvaliteter av oljan, som bygger på hur det pressats ur oliverna.

De olika klassificeringar av söta olje hjälp att definiera vad använder den bör ha i matlagning. Extra jungfru beskriver olja som utvinns ur oliver genom att trycka dem en gång. Det är den första olje oliverna andas. Jungfruolja är olja som kommer från oliver som redan har pressats åtminstone en gång. Syran i de olika oljekvaliteter varierar och påverkar smaken, särskilt när ätit okokt.

Det finns många användningsområden för söta olja i matlagningen. Den extra jungfru sorten ofta äts råa i salladsdressing eller drizzled över bröd eller ost. Det kan vara ett hälsosamt alternativ när det används i stället för majsolja och andra oljor som innehåller skadliga typer av kolesterol, även olivolja har för låg för en röka punkt som ska användas för seriös fritering. Olivolja även kan placeras i en flaska med örter som rosmarin och åldrades under en tid för att skapa en infunderas olja som har smak av örter förutom den söta och fruktiga naturlig smak av oljan.

Medicinskt har söta olja använts under mycket lång tid som behandling för problem med öronen. Swimmerâ € s öra, varvid ett tillstånd som kännetecknas av vatten fångade inne i hörselgången, har behandlats genom att placera några droppar olja direkt in i örat. Det kan också hjälpa till att lossa vax i örat och tillhandahåller smörjning till kanalen. Förr i tiden var den olja som används för att behandla skärsår och andra sår för att förhindra infektion och främja läkning.

I århundraden har söt olja använts som en skönhetsprodukt, särskilt för kvinnor. Den kan användas för att återfukta huden och är en ingrediens i många moderna kosmetiska produkter. Oljan också har använts som en behandling för torrt hår genom att arbeta in den i hårbotten, belägga håret i den och låta den stanna i över natten.

  • Olivolja är också känd som söt olja.