Vad är Aerobic Tae Bo?

November 8

Aerobic Tae Bo, allmänt känt som Tae Bo, är en hjärt / aerob träning som utvecklats av sju-tiden världens kampsporter mästare Billy Blanks. Det var en revolutionerande träningsprogram när det vunnit nationell och internationell uppmärksamhet under 1990-talet, och det blev en sensation. Den var avsedd att använda de metoder för kampsport, självförsvar, kickboxning, dans och punch boxning för att öka hjärtfrekvensen och lungverksamhet samtidigt toning muskler. Det är en högintensiv träning som kan tillåta en person att bränna 500-800 kalorier i en enda timme, i motsats till de vanliga 300 till 400 kalorier som en mer traditionell aerobics klass brinner. Den regim som mål att öka styrka, mobilitet, uthållighet, flexibilitet och kardiovaskulär uthållighet.

Termen "Tae Bo" är en blandning av två termer - "taekwon gör" och "boxing" - och deras betydelser i ett. Den taekwon gör i Blanks 'träning presenterar sig i kampsporter aspekten av rutin, som är utformad för att öka förtroendet och självbehärskning. Detta kombineras med kickboxning och punch boxning flyttar koreografe till dansrytmer att förbättra fysisk och psykisk koordination och styrka; tillsammans med en balanserad kost, kan det också leda till viktminskning. Aerobic Tae Bo var en revolutionerande motion rutin när den introducerades för att det är både en aerob och konditionsträning. Den är avsedd att hjälpa deltagarna att bränna mer kalorier och gå ner i vikt i en snabbare takt när programmet används konsekvent.

Blanks utvecklade aerob Tae Bo i 1976. Han snubblade på träningsrutin medan du arbetar i sin källare till "Rocky" filmtema låt. Han insåg snabbt att, på kort tid, hade han maxim sin kaloriförbränning och fann sig utmattad. Det var inte förrän sex år senare att han började erbjuda officiella aeroba Tae Bo klasser i hans Boston, Massachusetts, studio i USA.

År 1989 Blanks tog beslutet att flytta till Kalifornien, där han öppnade Billy Blanks World Training Center. Det var inte förrän på 1990-talet att aerob Tae Bo blev en popkulturen sensation. Framgången för aerob Tae Bo ledde till produktion av flera motions videor och dvd, och relaterade varor kvar bland de högsta sålda produkter i fitness genren i början av 21-talet. Dess popularitet ledde till en kickboxning baserad fitnessfenomenet på gym och fitness center över hela nationen, och aerobic Tae Bo lärs hela världen.