Vad är en kommersiell fotograf?

Varje dag ser vi fotografier i tidningar, i tidningar, på Billboard reklam, och även på framsidan av flingpaket. Dessa bilder är allt arbete av den kommersiella fotografen. Han eller hon kan arbeta i en mängd olika industrier. TV, tidningar, reklam, fotografiska studior och förlagsverksamhet är bara några av de områden som finns.

Många fotografer skulle älska att vara i position där deras arbete används för tidskriftsomslag och massreklam, men det är oftast bara de mest talangfulla och professionella kommersiella fotografer som får till denna position. Vissa fotografer kontaktas av agenter för att ta porträtt av stora aktörer och musik stjärnor, men de har oftast arbetat länge och hårt för att få till toppen av sitt yrke. Fotografen måste känna till, inifrån och ut, från att inrätta den perfekta bilden för att utveckla fotografiet i labbet. Han eller hon måste också utbildas i belysningsaspekter, bakgrunder för särskilda fotografier och alla aspekter av digital fotografering. Datorer är nu en viktig del i fotografi, och reklamfotograf måste vara upp till hastigheten på detta område.

Även om det inte är absolut nödvändigt, vinner någon form av pedagogisk examen rekommenderas för denna typ av karriär. Många högskolor erbjuder utbildningsbevis i fotografering och kan erbjuda utmärkt utbildning i alla aspekter av fältet. Fotografin verksamheten är konkurrensutsatt, och eventuella extra meriter alltid tittat på positivt av arbetsgivarna.

En kommersiell fotograf söker arbete bör ha en portfölj av hans eller hennes bästa verk. Det är också en bra idé att ha en webbplats på Internet med sina bästa fotografier. På så sätt kan fotografierna lätt skickas som prover till arbetsgivare.

När reklamfotograf har tillräckligt med erfarenhet, han eller hon vanligtvis specialiserad inom ett visst område. Detta kan vara allt från mode och kändistidningar till broschyrer och kataloger. Ämnet olika tillgängliga är enorm, inklusive allt från resemagasin och vykort till cd omslag och bröllop fotografier.

Majoriteten av verket tillgängligt för kommersiell fotograf är frilans eller kontrakt. Timmarna kan vara oregelbunden, och livsstil flexibilitet är önskvärd, eftersom det ofta kan vara tidsfrister för att uppfylla. Det kan vara en oerhört kreativ karriär, men ibland måste arbetsgivaren och företags riktlinjer följas.

Ett annat alternativ är öppna för kommersiell fotograf visar på högskolor och universitet. Det finns också möjlighet att köra sin egen byrå eller studio.

  • Kommersiella fotografer kan ta händelse bilder för att sälja tidningar.
  • Frilans kommersiella fotografer kan använda kontrakt för att säkerställa betalning och villkoren för användning av bilder.
  • Bröllopsfotografering är en typ av kommersiell fotografering.
  • Kommersiella fotografer kan vara anställd av en tidskrift.
  • Kommersiella fotografer kan bränna bilder på en foto skiva för klienterna.
  • Fotografer kan kontaktas för att ta porträtt av stora stjärnor.

Relaterade artiklar