Så ändrar Bläckpatroner

March 3

Från tid till annan, måste du ändra patronerna i en bläckstråleskrivare. Här finns två metoder för att avgöra när du behöver byta patroner:

 • Den automatiska rutten: De flesta bläckstråleskrivare nu på marknaden har på skärmen varningar som visas när bläcknivån i patronen är låg. Eller, kanske skrivaren visar hur mycket bläck som finns kvar i en patron. (Detta trick är mycket värdefullt faktiskt, speciellt med en stor utskrift hotande.)

  Så ändrar Bläckpatroner
 • Den "Man, jag kan knappt läsa denna sida!" Metod: Om du har en äldre bläckstråleskrivare, kanske du inte får någon varning om bläcknivåerna i patronerna - men när de är tomma, pardner, vet du.

När du vet att du behöver ändra dina patroner är dock samma för praktiskt taget varje bläckstråleskrivare det allmänna förfarandet:

 1. Öppna upp din skrivare.

  Detta steg orsakar mest bläckstråleskrivare modeller för att artigt centrera vagnen, för att ge dig tillgång till patronerna. Eller det kan finnas en knapp att trycka på som centrerar vagnen.
 2. Efter att du har tillgång till patronerna, kan du bli tvungen att stänga av skrivaren.

  Kontrollera skrivarens handbok för att se om du ska stänga av skrivaren innan du byter ut bläckpatronerna.
 3. Lyft eller vrid spärrarna som håller bläckpatronen på plats.

  De flesta bläckstråleskrivare har minst två patroner - en för svart och en för färg - så se till att du arbetar med rätt kassett innan du tar bort den.
 4. Ta bort den använda patronen.

  Vid denna punkt, kan du välja att fylla patronen eller ersätta med en ny.
 5. Ladda full patron, och fäst haken för att hålla den nere.
 6. Förvandla din skrivaren igen, och stäng locket.

Innan du räkna jobbet gjort, skriva ut en kort en sidigt dokument som ett test - det är alltid en bra idé att köra en testsida för att kontrollera att patron swap gick bra!

Windows 8 erbjuder en ganska omfattande skrivare felsökningsguiden samt - från Charms bar, klicka på Sök, klicka på knappen Inställningar och skriv skrivare i sökrutan. Klicka på Sök och Fix utskriftsproblem knappen i rutan Sökresultat för att starta skrivaren felsökningsguiden.