Hur väljer jag det bästa Vitaminer för grått hår?

May 1

Välja de bästa vitaminer för grått hår kan vara lite av ett försök och misstag erfarenhet, eftersom varje person reagerar olika på olika behandlingsmetoder. Några av de vanligaste vitaminer för grått hår inkluderar vitamin B-12, folsyra och vitamin E. kunglig gelé, vitamin B-5 och C-vitamin kan också vara särskilt fördelaktigt för dem med grått hår. Vitamin B-6, emu olja, och omega-3 fettsyror är också populära val när man överväger användning av vitaminer för grått hår.

Vitamin B-12 är en av de mest använda vitaminer för grått hår. Brister i detta vitamin är ansvariga för många fall av för tidigt åldrande och kan även orsaka grått hår hos barn. Muntlig och injicerbara tillägg finns att tillgå, även om detta vitamin kan hittas i flera livsmedel också. Fjäderfä, nötkött, och berikade frukostflingor är utmärkta källor till vitamin B-12.

Folsyra och vitamin E är populära val bland de som söker efter vitaminer för grått hår. Vid användning tillsammans med andra kosttillskott, är folsyra tros förhindra för tidigt åldrande av håret och behandlar också torrt och sprött hår. Vitamin E hjälper att återfukta håret och tros förhindra oxidationsprocessen, vilket kan leda till för tidigt åldrande av håret. Livsmedel som vegetabilisk olja, nötter och frön innehåller höga halter av detta vitamin.

Bidrottningsgelé och emuolja används ofta för att behandla torr eller sprött hår förknippas med samma lagringsprocess som är ansvarig för utvecklingen av grått hår. Vitamin B-5, som vanligtvis kallas pantotensyra, är välkänd för sin förmåga att förhindra för tidigt åldrande av håret och tillsätts till många kommersiella schampon. Vitamin B-6 tros hjälpa till att återställa den naturliga färgen på håret i fall där tidigt åldrande orsakades av fysisk sjukdom.

Vitamin C, som vanligen finns i citrusfrukter, tros bistå vid reparation av skadade hårsäckar och hjälpa till att förhindra för tidigt åldrande av håret. Omega-3-fettsyror finns naturligt i flera typer av fisk och tros förhindra håravfall, stärka håret, och hjälper till att bibehålla den naturliga färgen på håret.

Eventuella misstänkta näringsbrist bör diskuteras med en läkare innan du påbörjar ett näringstillskott program. Vissa av dessa tillskott kan ha negativa interaktioner med vissa mediciner eller inte kan rekommenderas för dem med några medicinska tillstånd. Enkla blodprov kan upptäcka eventuella näringsbrist, och den övervakande läkaren kan hjälpa till att planera en lämplig kur för varje enskild situation.

  • Kosttillskott som innehåller vitamin B12 och folsyra kan hjälpa motverka grått hår tillväxt.
  • Lax är naturligt rik på omega-3 fettsyror, som kan bidra till att förebygga håravfall.
  • Vitamin C tros bistå vid reparation av skadade hårsäckar.
  • Omega-3 fettsyror kan bidra till att upprätthålla den naturliga hårfärg och förhindra håravfall.
  • Flera vitaminer och naturläkemedel sägs förbättra hälsan för grått hår.
  • C-vitamin kan förebygga håret från att vrida förtid grått.