Hur Analysera ett Mutual Fondens risk

April 10

Online fond investerare kan få ytterligare information om risk hos Morningstar. Ange ömsesidiga fondens ticker på Morningstar.com i Citat tomt i övre mitten av sidan och klicka på Citat-knappen.

Klicka sedan på Värderingar och fliken Risk på den nya sidan som visas, strax under namnet fonden. Scrolla ner en bit och du kommer att se alla de viktiga åtgärder för fondens risk, inklusive

 • Standardavvikelse: Standardavvikelse är ett sätt att mäta en investering risk. Allt du egentligen behöver veta är att ju högre standardavvikelse desto högre fondens risk.
 • Sharpe Ratio: Denna åtgärd ger dig, i korthet, en uppfattning om hur mycket bang du får från fond för den risk du tar. Ju högre Sharpe Ratio - uppkallad efter nobelpristagaren William Sharpe -den mer tillbaka du får för risken.
 • R-Squared: Denna åtgärd hjälper dig att räkna ut hur mycket av en fond rörelse beror på den dom som portföljförvaltare och hur mycket beror på rörelser på aktiemarknaden. Ju närmare R-Squared är till 100, speglar mer fonden vad som händer på aktiemarknaden. En indexfond spåra S & P 500-indexet, till exempel, skulle få en R-Squared mycket nära 100.

  Betala inte en fondförvaltare höga avgifter för bara investera i ett index. Du kan betala mycket mindre och bara köpa en indexfond. För att veta om din chef är skuggning marknaden, titta på R-Squared. Om en aktivt förvaltad fond som du äger har ett R-Squared nära 100, överväga dumpning och köpa en indexfond.
 • Beta: Åtgärder hur känslig fonden är att rörelser av resten av aktiemarknaden. En fond med en beta av 1 rör sig upp och ner av samma storleksordning som aktiemarknaden. En beta på 0,75 visar att fonden tenderar att prestera sämre med 25 procent när marknaden men avböjer 25 procent mindre när marknaden faller.

  Om du vill ha mindre vilda svängningar i ditt ekonomiska liv och kan acceptera lägre avkastning som följd, leta efter en fond med låg beta.
 • Alpha: Definitivt en av de bästa statistiken ut där för att mäta fonder. Denna enda nummer berättar om portföljförvaltaren är att lägga värde eller förstöra värde. När en fond har en negativ alfa, innebär att det går sämre än den borde, baserat på mängden av risk som är som förutsätts.

  När alfa är positiv, betyder det att chefen är att skapa mervärde genom att få en bättre avkastning än vad som förväntas för den risk som tas. Alltid leta efter fonder med positiva alfa. Vid mätning alfa, Morning jämför alla medel inte bara marknaden (S & P 500) men också att det index som närmast motsvarar en fonds investeringsmål.