Hur Samordna Förmåner Medical Billing

April 24

Som en medicinsk fakturering professionell, kommer att känna dina grejer hjälp med ändå samordnade COB med EOB. Din förklaring till nytta s (EOB) kan behandla något som kallas samordning av förmåner (COB), vilket har att göra med förmåner tilldelats anhöriga eller barn som omfattas av både deras parentsâ € försäkring.

Om, till exempel, är båda föräldrarna anställda och har fördelar, antingen en eller båda föräldrarna har beroende täckning på barnen. När båda föräldrarna utnyttjar denna möjlighet, följer förvirring ofta. Här är några av de viktiga frågor som kommer med COB påståenden:

  • När båda föräldrarna utnyttjar denna möjlighet, vars plan är den primära betalaren (den första betalaren att ansvara för påstående bearbetning)? Detta avgörs av regeln födelsedag, som säger att den förälder med den tidigare födelsedag (per månad och dag, inte år ) är den primära betalaren. Så om Moma € s födelsedag är januari 6 och Dada € s födelsedag är den 31 maj är mammas försäkring primärbetalaren.
  • Om en fordran lämnas till DADA € s försäkring när MoMA € s plan är den primära betalaren, vad händer? DADA € s försäkring förnekar vanligtvis betalning ansvar annan betalare. Om du lämnat in ansökan till DADA € s försäkring efter Moma € s försäkring betald, måste du också lämna EOB från Moma € s försäkring tillsammans med påståendet att visa att påståendet betalades eller prissatta av rätt betalare.

    Att handskas med två föräldrar eller dubbel täckning av en tonåring blir mer komplicerat när en skilsmässa är en faktor för hur ansvar. Vissa skilsmässodomar tilldela ansvaret för sjukersättningar till en viss förälder, och detta dekret kan strida mot regeln födelsedag. När detta händer, att få den utbetalda tar uthållighet korrekt, och du kan behöva hjälp från förälder (s).

    Likaså när en ansvarsfull förälder gifter och att maken eller styvförälder blir den främsta bäraren, få utbetalda ersättningar korrekt kan ta månader.

  • Vad händer om det av någon anledning, det primära payerâ € s planen inte längre försäkrar barnet? I så fall, föräldrarna måste kontakta rätt betalare och uppdatera posterna så att påståendet kommer att betala korrekt.