Vad är Meditation Therapy?

November 11

Meditation terapi är en helande teknik som kan ge både känslomässiga och fysiska fördelar. Målet med meditation terapi är att framkalla ett tillstånd av avslappning. Under meditation, är sinnet lugnade, och detta kan göra det möjligt för en person att ta emot insikter om situationer som kan orsaka ångest. Meditation kan framkalla ett tillstånd av avslappning så djup att den även kan hjälpa till att hantera smärta. Denna typ av terapi har visat sig vara en effektiv behandling för stress, huvudvärk, premenstruellt syndrom, depression, impotens och många andra förhållanden.

Det finns olika metoder för att tysta sinnet för meditation terapi. Under den första utnämningen kommer meditation terapeuten vanligtvis intervjua kunden att avgöra vilken metod kommer att vara den mest effektiva. En teknik är att stirra på ett objekt, till exempel ett ljus, samtidigt som man försöker att rensa huvudet på allt annat. En annan metod är att försöka tömma huvudet på alla tankar.

Meditationen terapeut kan redskap stilen av meditation till individens behov. En kund som vill ha hjälp att göra med ett fysiskt problem kan uppmuntras under en meditation terapisession för att visualisera en helande energi som genomsyrar kroppen på cellnivå. Människor som upplever mycket stress kan bli ombedd att föreställa sig flytande på havet, känna deras kroppar försiktigt bob upp och ner med vågorna.

Guidad bildspråk är en populär meditationsterapi teknik. Meditationen terapeut antingen läser ett manus eller spelar ett band som uppmuntrar kunden att slappna använder visualisering. Ibland kunden uppmanas att skapa en helig plats för hans eller hennes eget val i sinnet. Vid andra tillfällen den guidade bildspråk kommer att leda personen genom förutbestämda steg. Till exempel kan kunden styras att gå ner i en grotta eller att bestiga ett heligt berg, blir mer avslappnad med varje steg.

Djupandning är en viktig del av många meditationstekniker. I todayâ € s hektisk värld, bara de flesta människor engagera sig i ytlig andning, vilket begränsar deras mängd syre intag och kan bidra till stress. Samtidigt koncentrera sig på att andas djupt, kommer den vanliga sinnet prat om problem på arbetet, svårigheter i relationer, och hälsoproblem falla i glömska, hjälpa främja avslappning. Meditation och medveten andning har spelat en viktig roll i de andliga metoder av olika kulturer genom århundraden, och detta kraftfull metod för avslappning är en effektiv form av terapi idag.

  • Meditation terapi kan framkalla ett tillstånd av avslappning.