Förstå Immateriella av lön

December 7

Av någon underlig anledning, när folk börjar förhandla sin lön, de är oftast bara fokusera på ekonomisk ersättning som de får. Det finns flera andra objekt som tas emot som kan också användas för förhandlingar, och att du bara kan vara mer benägna att ta emot. Det första steget i att kunna göra detta är genom att förstå de immateriella tillgångar på en lön. Nedan listas några av de vanligaste typerna av immateriella tillgångar, och hur de kan påverka dig.

  • Tid. Ganska ofta den mest värdefulla immateriella är din tid själv. Tiden kan användas som en immateriell i en mängd olika sätt. Till exempel hur fasta är din arbetstid? Måste man arbeta vid en viss tidpunkt, och stannar vid en viss tidpunkt? Om du för närvarande arbetar på ett schema, kan du alltid försöka förhandla om en mer flexibel man istället för en höjning.
  • Semester. Många människor förbise den immateriella fördel som är semester när det gäller att förhandla om en löneökning. Även om det kan vara trevligt att ha lite extra pengar i varje lönecheck, inte skulle det också vara skönt att ha betald semester tid också? Om du inte redan får det, be om det; om du redan har förmån det, varför inte be om en liten ökning? Ofta chefer kommer att vara mer än glada att kunna erbjuda en annan dag eller två av semester istället för att höja din totala lön, eftersom de måste matcha vad de betalar dig i deras omkostnader.
  • Sjukfrånvaro. Sjukfrånvaron är en mäktig kraftfull immateriella, och en som kan vara en stor hjälp. Till exempel kommer en del jobb att erbjuda två dagars sjukfrånvaro varje månad som en del av deras standard sysselsättningspaket. Tänk om, i stället för två dagar, du erbjuds 2,5? När allt du vet aldrig riktigt hur länge du kommer att stanna sjuk när det händer dig eller dina barn. Att ha mer tid på dina händer kan vara en stor hjälp.
  • Medical. Ta en titt de medicinska vårdalternativ (om någon) som du får från din nuvarande eller framtida jobb. Ofta finns det en liten bit av hjälp som erbjuds genom sjukförsäkring eller tandvårdsförsäkringen, eller till och med synen. Ett alternativ som du kan använda när du förhandlar är en ökning av din sjukersättningar eller hjälp som du för närvarande tar emot. Även detta kan vara lite svårare än att få lite mer tid på något sätt, är det fortfarande möjligt eftersom detta är mer av en chansning för din arbetsgivare. När allt, du vet aldrig när någon blir sjuk, eller hur?