Vad är ett Prova Square?

December 28

Ett försök torget är en L-formad instrument som används i byggnaden för att kontrollera material och konstruktioner. Det liknar den större vinkelhake. Verktyget visar perfekt kvadrat kanter vid 90-graders vinkel. Detta torg kan användas för att kontrollera planhet av trä, märke och mått, eller testa en konstruktion, exempelvis en vägg gemensam eller möbel, för att se till att kanten är fyrkantig.

Dessa verktyg är oftast gjorda av metall och trä. Den kortare kanten är gjord av trä och kallas lager, medan den längre kanten är gjord av metall och kallas bladet. De två stycken av L-formen är vanligtvis sammanbultade med nitar. Dessutom kan det finnas en mässingsremsa mellan de två delarna för att säkerställa kvalitet och noggrannhet.

Vissa försöker torg är gjorda helt i akryl, trä eller metall, men trä och metall versionen är den vanligaste. Detta verktyg kan också ha mått markerade på kanten för att hjälpa till märkning och beräkning. Ett försök torget är mindre än en vinkelhake och oftast mäter inte mer än 12 inches (cirka 30 centimeter). Vissa kan vara justerbar, med möjlighet att ändra dimensionerna mellan de två kanterna, men de flesta är fixerade på plats.

För att testa en bit virke eller kolla kanter, insidan vinkeln på try torget placeras mot kanten, och om ljuset lyser igenom mellan försök torget och veden, inte nivån industri- träet. Denna inre vinkel kan också användas i en glidande rörelse för att snabbt kontrollera båda ändarna av materialet. Denna process kan också användas för att testa ett gemensamt, såsom de områden där väggarna gränsar. I detta fall är den yttre delen av det L-formen som används för att söka efter ljus för att lysa igenom mellan kvadraten och väggen.

Om försöket torget har mätningar markerade på sin kant, kan den också användas ungefär som en linjal för att beräkna längd och för kritning linjer. Eftersom lager är vanligtvis tjockare än bladet kan mälden hållas horisontellt mot trä, med bladet som ligger vertikalt upp på sidan av träet. Om inget ljus lyser igenom mellan aktie och kanten av trä, kommer bladet mäta upp en rak linje.

Det är viktigt att tänka på kvaliteten på byggandet i att använda dessa typer av verktyg eftersom noggrannheten är så avgörande. Trä- och metallmodeller bör vara konstruerade av starkt material, såsom hårt trä och stål, samt ett försök torg bör alltid vara nivå. För att testa detta, kan individer dra en linje längs bladet, sedan vända torget över och använda lager för att rita en linje över den första. De två linjerna måste matcha perfekt att säkerställa noggrannheten.