Vad innebär med Refinishing ett trägolv?

January 16

En stor del av specialutrustning, planering, tålamod och skicklighet är involverad med lackering ett trägolv. Av alla de vanliga uppgifter hem förbättring, är detta en som kräver forskning, tid och kunskap, så det är bara en gör-det-själv-jobb för mycket ambitiösa eller sparsam. I veckor, måste du gå igenom flera stadier av utvärdering, förbereda, slipning och tätning av golv, så det finns många ställen där ett litet fel kan skapa en varaktig problem.

Det är fullt möjligt att Refinish golv själv, men många källor råda med assistans vid vissa moment. Det första som arbetar med lackering ett trägolv är att avgöra om dina plankor är goda kandidater för den mödosamma processen. Bedöma om golv har lidit skada av vatten, sällskapsdjur urin eller spill. Dra upp en dörr tröskel för att se om de styrelser är för tunn för att slipas. Ta reda på om den sista tätningen var lack, vax, eller polyuretan. Gör dina golv har djupa urgröpningar eller dramatiska slitage mönster?

Om de flesta plankor verkar ha samma mängd tätning, inte alltför många repor eller hål, och är minst 3/4 "(2 cm) tjock, du har erövrat det första steget. Nu, många dagar av förberedelser är involverade i reparationslackering ett trägolv. Rengör noga alla ytor. Fyll hål från spik, klammer eller repor. Det är nyttigt att få matcha styrelser att ersätta skadade sådana. Dra upp alla trösklar och eventuellt golvlister. Du vill ge alla golv i ditt hem samma behandling, även om du bara känner för att ett rum är dåligt, bara för att hålla dem konsekvent.

Förmodligen den mest krävande steget arbetar med lackering ett trägolv är själva slipningen. Först måste du hyra en besvärlig, tung, obekant verktyg som ser ut som en gräsklippare åt en miniatyr ångvält. Detta är en sliptrumma. Det är otroligt högt, utomordentligt tung, och så otympligt att det kan avskräcka dig från projektet. Genom att rulla den runt i rummet i tre passager, du skalar bort det översta lagret av finish, bets, och en hel del av trä för att göra ytan rå och platt.

Om du överlever den förrädiska slipningen (endast en liten överdrift), har du fortfarande att ta itu färgning och tätning. Dessa är de sista som arbetar med lackering ett trägolv steg. Du måste rengöra varje fläck av sågspån, så det inte förorenar de flytande applikationer. Fläckar är notoriskt svårt att tillämpa utan streck eller avgränsningar. Över detta, du använda ett tunt lager av polyuretan. Detta är den bästa typ av sealer att skydda ditt golv mot solljus och skor. Du vill förmodligen flera lager, med stålull i-mellan. Alla taget rekonditionering ett trägolv kan ta upp till 1-3 veckor eller mer, för att inte tala flera resor till hem förbättring butik.

  • Trägolv.
  • När trägolv är illa repad, kan det vara nödvändigt att strippa golvet, polera den och åter färga hela ytan.
  • Ett hus med trägolv.