Vad är en Tufted Ottoman?

June 13

En tuftade ottoman är en fotpall som har förskönats med klädseln teknik som kallas tuftning. Tuftning innebär att man använder en stor nål för att passera tråden genom lager av tyg eller skum, vilket skapar en texturerad, dekorativt mönster på ytan av klädseln. Det finns många olika typer av tuftade osman. Vissa är enkla fotpallar, medan andra kan fungera som förvaringsenheter eller soffbord.

Funktionen som skiljer en tuftade ottoman från andra osman är att den är utsmyckad med klädseln teknik som kallas tuftning. Tuftning innebär att man använder en stor nål för att passera tråden genom tjockt lager av skum och tyg som gör upp en kudde, sänggavel, eller något annat dekorativt objekt. Normalt är en tofs förankrad på ett objekt 鈥 檚 front med en tygklädd knapp. Tråden som håller den här knappen på plats dras mycket tätt genom objektet 鈥 檚 tillbaka och sedan fästs, skapa en dekorativ 鈥 渄 genom 鈥? På objektet 鈥 檚 front. Ofta är flera knippen arrangerade på ett objekt 鈥 檚 front i geometriska former som diamanter eller torg, vilket skapar en visuellt tilltalande dekorativ effekt.

Bortsett från att visa denna tuftning teknik på något sätt, det finns inga strikta regler om hur en tuftade ottoman ska visas. Vissa har bara en enda tuft i centrum för sin överyta, medan andra är täckta i upprepande tuvor. En tuftade ottoman kan kläs med skinn, sammet, manchester, eller många andra material. Det kan kläs från topp till botten, eller har en stoppad fotstöd som ställs in på en bas eller ben gjorda av trä, metall eller annat material. Vidare kan en tuftade ottoman vara rund, fyrkantig, rektangulär, eller ett antal andra möjliga former.

Dessutom kan tuftade osman variera efter funktion. Vissa är avsedda enbart som fotpallar, och är oftast placeras bredvid en stol, soffa eller annan sittenhet. Andra kan tjäna som fotpallar medan den samtidigt utför en andra funktion. Vissa, till exempel, har en avtagbar topp under vilka filtar kan lagras, medan andra ger hyllor på vilka objekt som tidskrifter och DVD-skivor kan hållas. Stora tuftade osman kan ibland fungera som soffbord, även om ojämn av sin yta kan göra det svårt att hålla höga, tunna föremål som glasögon upprätt.

  • En tuftade ottoman kan kläs med manchester.