Vad är fill power?

February 17

Fyll makt är ett mått på fluffiness av dun och är också relaterad till dess isolerande förmåga. Down är ett skikt av mjuka, inre fjädrar som oftast skördats från gäss. Små, standardiserade prover av ner komprimeras i en cylinder för att bestämma materialâ € s loft förmåga. Fyllningsgrad används vanligen för att bestämma vikten och isolerande förmåga ned fyllda ytterkläder, duntäcken, och sovsäckar. Fyll märkeffekter för kuddar och madrasser hänvisar bara till deras tröst.

Ner typiskt betygsatt enligt dess isolerande styrka och fluffighet. Båda dessa mätningar påverka kvaliteten och användbarheten av dun fyllda artiklar. Fyll makt är ett mått på materialâ € s förmåga att förbli fluffig efter kompression. Större fluffighet tillåter mer luft att fastna i ned för bättre värmeisolering. Den downâ € s fluffighet bestämmer typiskt den totala vikten och isolerande förmågan hos en artikel. Högre betyg indikerar generellt ett välisolerat, lägre vikt post medan lägre nummer vanligtvis tilldelas till tunga, mindre isolerade varianter.

Down är ett material som består av fina, mjuka fjädrar placerade under en birdâ € s yttre hölje. Det är en mycket bra typ av värmeisolering och har länge använts i kläder och täcken. Ner är oftast skördas från gäss, även om andra fågelarter såsom änder används också. Gäss upp för konsumtion är oftast berövade sitt ner innan de bearbetas. Denna skördade kommersiellt ner vanligtvis har en lägre fill power rating än fjädrar samlats för hand.

Ett litet standardiserat prov dun testas för att bestämma dess fill power. Detta test genomföres genom att placera provet i en transparent cylinder och komprimera det med en vikt. Vikten avlägsnas därefter, och den nedåt tillåts återgå till sin normala höjd i cylindern. Returhöjden mäts sedan för att bestämma fyllnings rating. Även rating ia också en indikation på den downâ € s isoleringsförmåga, är det bara används för att bestämma dess Lofting makt.

Fyll makten betyg vanligtvis tilldelas i isolerande sängkläder och kläder. Ner fyllda vinterytterplagg som jackor och parkas måste vara tillräckligt tjock för att behålla kroppsvärmen, men lätt nog att bäras. Täcken fyllda med dun måste förbli fluffigt att ge adekvat isolering, men lätt för bekväm användning. Down-fyllda sovsäckar måste också ha en hög fyllnads betyg för att ge tillräcklig isolering mot kyla. Fyll betyget ner fyllda kuddar och madrasser är typiskt en mätare av komfort snarare än isolerande förmåga.

  • Ner fjädrar ofta samlas in från gäss.
  • Fyll kraftåtgärder isoleringsförmåga saker såsom sovsäckar.