Vilka är de olika typerna av Yoga för fertilitet?

July 21

Yoga är en gammal form av avslappning som implementerar postured övningar. Par som kanske vill förbättra sina chanser att bli gravid kan använda yoga för fertilitet. Välj metoder och övningar ofta i yoga för fertilitetspraxis. Dessa inkluderar Kripalu yoga, hatha yoga, och par "yoga. Övningar som betonar hållning och målinriktad andning är också matcher i yoga för graviditet.

De föreslagna fördelarna med yoga är många. Traditionella yogaställningar kan hjälpa en individ övervinna stressfaktorer som påverkar hormonella balanser i kroppen. Övningarna kan också förbättra andning, blodcirkulation, och tonen muskler, vilket stärker kroppen. Alla dessa faktorer kan bidra till att stärka fertiliteten. Yoga för fertilitet går samman gemensamt yogaställningarna med specialdesignade ställningar avsedda för förbättrade reproduktiva förmåga.

Många experter rekommenderar att individer åtar mindre ansträngande former av yoga för fertilitetssyfte. Meditativa former som Kripalu yoga och hatha yoga fokuserar på andningsteknik för djup avslappning. De utnyttjar mer metodiska och långsamma hållning övningar också, så att ett överskott på stam inte placeras på kroppen. Utövare tror att dessa former av yoga rensa det fria flödet av energi i hela kroppen.

En särskilt användbar form av yoga för infertilitet är par "yoga, vilket innebär att slutföra övningar med hjälp av en partner. Den främsta fördelen med denna typ av yoga är dess förmåga att stärka den intima förbindelsen av ett par. Som ett resultat, kommunikation förbättras också, eftersom individerna måste förlita sig på varandra för att slutföra metoderna.

Vissa ställningar är vanliga i yoga för fertilitetsmetoder. Två ofta utnyttjade övningar innebär liggande och luta benen. En individ avslutar första typen genom att ligga utsträckt på golvet och placera benen mot en vägg vid en 90-graders vinkel, så att stjärten nästan röra väggen. Denna pose bör avbrutna av långsamma andas in och andas, och övningen ska pågå i cirka två minuter.

En annan golvet motion sker genom att ligga ner, böja benen vid knäna, och tillplatt fötterna på golvet. Medan du utför långsam i-och-ut andetag, bör den enskilde sedan höja både skinkor och bäcken och upprätthålla posen. Denna övning varar normalt ungefär en minut.

Dessutom kan individer flyttar huvudet och överkroppen framåt i många sittande personer för att öka muskel fördelar. En typ av yoga för fertilitet kallas lyengar yoga använder även rekvisita som bälten eller filtar för att öka flexibiliteten och minska över stress på kroppen. Förespråkarna menar att alla yoga för befruktning innebär, speciellt när de utförs under en kvinnas högsta period av cykliska fertilitets kan lindra muskelspänning, spänning, och andra blockerare runt reproduktiva organ.

Yoga kan vara en fördelaktig reparativ process för kropp och själ för många individer. Medan yoga som en naturlig bördighet motion kan hjälpa många par, kan andra faktorer påverkar infertilitet också. Rätt kost och traditionell träning är avgörande för alla individs kropp underhåll. Vidare kan vissa fertilitetsvillkor kräva läkarvård. Eventuella utdragna svårigheter bör remitteras till en certifierad specialist, som en fertilitet läkare kan erbjuda den bästa behandlingsregim för par upplever infertilitet.

  • Yoga fokuserar på att stärka kroppen, vilket också kan förbättra fertiliteten.
  • Många yogaställningar används för att behandla infertilitet fokus på både kvinnor och män.
  • Yoga kan vara fördelaktigt för fertilitet.