Hur väljer jag det bästa Organic Agave?

July 6

Det finns flera saker att tänka på när det gäller att välja den bästa ekologiska agave. Beroende på vad du föredrar, kan du välja rå agave och kan välja mellan olika nyanser som ljus, bärnsten och mörk agave. Varje nyans ger en något annorlunda smak, vilket gör vissa nyanser föredra för vissa livsmedel eller drycker. Du bör också se till att agave kommer från en betrodd varumärke för att säkerställa hög kvalitet.

Organisk agave anses vara en av de säkrare socker alternativ på marknaden, och det är allmänt känt som agave nektar eller agave sirap. Den finns i de flesta hälsokostbutiker samt i vissa livsmedelsbutiker och över Internet. Innan köpet, alltid läsa etiketten för att se till att agave faktiskt odlas ekologiskt, utan användning av bekämpningsmedel eller konstgödsel.

Raw organisk agave nektar finns i en tydlig form, som i allmänhet är dyrare, men smaken är inte lika stark som den är med mörkare färger. Under denna process är de temperaturer som hålls under 108 grader Fahrenheit (42 grader Celsius) i syfte att bevara de levande enzymer. Du kan också köpa rå organisk agave nektar i olika nyanser av ljus, bärnsten och mörk. Dessa brukar bearbetas vid temperaturer på 115-118 grader Fahrenheit (46-48 grader), och de brukar är billigare än den klara agave.

Du kan också överväga olika smaker av ekologisk agave, såsom vanilj, hasselnöt, kanel och jordgubb. Varje typ kommer att föra fram en unik smak när det tillsätts till olika livsmedel och drycker. Dessutom mörkare nyanser av ekologisk agave har naturligtvis mer av en karamellsmak, vilket gör dem perfekta för smaksättning kötträtter och desserter. De ljusare nyanser, å andra sidan, är perfekt för att lägga sötma till kaffe eller te, eftersom de inte är lika stark och inte tar bort från kaffe eller te smaker.

När det kommer till sockerersättningsmedel, är ekologisk agave friskare än socker och några andra sötningsmedel. Det är särskilt ett hälsosammare val för diabetiker, eftersom glykemiskt index är mycket lägre än socker. Ekologiskt agave är inte lämplig för personer med en intolerans mot fruktos, men på grund av den höga mängden fruktos. Beroende på märke, vissa innehåller mindre än 60 procent fruktos och andra kan innehålla mer än 90 procent. Om du är obekant med ett varumärke eller hur mycket fruktos det innehåller, kan du kontakta företaget för mer information om dess agave nektar.

  • Den agaveväxten är källan till organisk agave.
  • Ljusare nyanser av ekologisk agave är bra alternativ för att lägga sötma till kaffe eller te.