Vad är Cedar Water?

August 25

Termen "ceder vatten" används på flera olika sätt, men mest allmänt hänvisat till vatten av en ganska unik sammansättning som finns i områden som Pine Barrens i New Jersey. Detta vatten har en distinkt mörk färg och jordig doft som påminner en del människor av cederträ, förklarar namnet.

Cedar vatten bildas när vattnet får stå i högt sur jord med högt järnmalm innehåll. Järnmalmen missfärgas vattnet och syran avskräcker närvaron av mikroorganismer, som annars skulle kunna föröka och förtydliga vattnet. Denna typ av vatten kan också utvecklas när träd med mycket garvsyra blad, såsom ekar, granne en vattenväg och släppa sina blad i vattnet, vilket gör att missfärgas med tiden. Sjöar, dammar, floder och bäckar kan alla utvecklas ceder vatten.

Vanligtvis är ceder vatten inte skadligt. Det kan lukta lite konstigt, och det kan ha en mörk utseende som är offputting, men det är inte giftigt eller farligt. Men det är oftast en bra idé att undvika att dricka det, eftersom det kan störa magen. Många områden med sura, järnrik jord utveckla fyndigheter av ceder vatten, inklusive pygmé skogarna i Kalifornien och mangroveträsk som finns i många tropiska regioner i världen.

Ibland vatten av dålig kvalitet som grumligt vatten eller ceder vatten kommer in i en kommunal vattenförsörjning och orsaka att vattnet i kranarna för att ha en jordnära doft eller mörk färg. Detta vatten är oftast säkert att dricka eftersom det har körts genom reningssystem, men det kan vara förvirrande att titta på, och det kan ge en konstig smak eller lukt till livsmedel. Av denna anledning, offentliga arbeten byråer brukar försöka lösa detta problem snabbt när den uppstår.

Flera städer får sina vattentäkter från vattendrag uppkallade efter ceder träd, såsom Cedar Lake och Cedar River. Dessa städer kan hänvisa till "ceder vatten" när du beskriver sin vattentäkt, referera till vattenleverantören, snarare än kondition deras vatten.

Flera företag säljer också produkter som är märkta som ceder vatten, som innehåller vatten med essensen av cederträ. Dessa produkter är utformade för att användas för att fräscha sängkläder och rum, som doften av ceder kan vara mycket uppfriskande och trevlig. De kan också användas i äldre bastur att återställa ceder doft som många förknippar med bastur, eller i nya bastur gjorda med andra än ceder skogen.

  • Cedar vatten används ofta i bastun.