Hur väljer jag det bästa hem gym vikter?

När du väljer hem gym vikter, kontrollera först att se om de passar på skivstång du använder. Tänk vilken typ av material dessa är gjorda av också. Om du lyfter vikter på en hård yta, kanske du vill överväga huruvida det finns en plastbeläggning runt kanterna. Se också till att formen och storleken på vikterna gör det lätt att plocka upp och bära dem när du behöver.

De flesta skivstänger är utformade så att viktskivor lätt kan tillsättas till endera änden. En standardstorlek öppning i centrum av dessa enheter är normalt cirka två inches (5,08 cm) i diameter. Mät detta hål för att se om det är rätt storlek. På så sätt kan du veta om vikterna kommer att arbeta på med den utrustning som du redan äger.

Hem gym vikter är konstruerade av järn eller stål, i de flesta fall. Den typ av material som valts är till stor del en fråga om personlig preferens. Stål kan rosta tidigare än järn, så det är inte normalt rekommenderas för användare som utövar utanför eller i en fuktig område, till exempel en källare eller garage.

En plastbeläggning ibland läggs till kanterna av hem gym vikter. Detta kan bidra till att skydda ditt golv, bör du råkar tappa den. Det kan också ge det en jämnare yta, vilket kan vara till hjälp för dig när du lägger till eller tar bort plåtar från skivstång. Tänk på att dessa sorter kan kosta mer än de som inte har en plastlist.

Du kanske vill justera hur mycket vikt på en viss skivstång ofta under din rutin. Kontrollera för att se hur lätt de hem gym vikter du funderar kanske vara att säkra eller ta bort av denna utrustning. Plattor som har en räfflad yta är ibland lättare att greppa än släta ettor. Runda eller octagon formade vikter som har ihåliga sidor kan oftast lyftas och transporteras lättare än fasta, fyrkantiga sådana.

Om du är någon som tycker om att göra styrketräning i avskildhet i ditt eget hem, kanske du vill överväga att köpa hem gym vikter för att göra detta. Denna utrustning kan hjälpa dig att bygga muskler samtidigt förlora vikt. Detta gäller särskilt om du tar dig tid att välja vikterna som är bäst för dig. Om du gör det kan också hjälpa dig att hålla sig med en träningsrutin, så att du kan dra maximal nytta från att bli vältränad.

  • De flesta skivstänger är utformade så att viktskivor lätt kan tillsättas till endera änden.
  • De flesta hem gym vikter är konstruerade av järn eller stål.

Relaterade artiklar