Hur väljer jag det bästa vitaminer för Sperm?

January 1

Idag är många infertila män försöker holistiska metoder såsom att ta vitaminer för spermier. De bästa vitaminer för detta är förmodligen vitamin C, E och B12. Dessa vitaminer bör användas tillsammans med selen, zink, selen, och L-karnitin i en multivitamin form för bästa resultat. Vitaminer och antioxidanter har visat i några studier för att förbättra spermierörlighet, spermier och övergripande spermier hälsa. Detta beror på att de slåss fria radikaler, ökar askorbinsyra, och ger väsentligt spermier näring som många män saknar.

Olika kliniska studier utförts visar stor potential i C-vitamin som en av de viktiga vitaminer för spermier hälsa. Forskningen visade förbättrade spermiernas rörlighet och en liten ökning av spermier. Studier visade också att C-vitamin kan minska och förebygga spermie avvikelser. Enligt analysen, män som drabbats infertilitet till följd av antikroppar mot spermier hade nästan 100% graviditet priser med sina partners. Det finns ingen bestämd mängd C-vitamin som läkare rekommenderar att ta, men 1.000 mg per dag visade flest resultat i tester.

Vitamin E visade de mest konsekvent positiva resultat i kliniska tester, vilket gör den till en av de bästa vitaminer för spermier. Det ökade spermiernas rörlighet och minskad cell oxidation och lipidperoxidation potential i många tester utförda. I genomsnitt bör högst 800 IU av vitamin E per dag tas. Män som lider av högt blodtryck bör ta hälften så mycket per dag, och de som lider av leversjukdom eller överaktiva sköldkörteln bör undvika att ta tillskott av vitamin E helt och hållet.

Även om en brist på vitamin B12 sänker spermier och spermierörlighet, är detta vitamin fortfarande avsevärt fördelaktigt för män som inte har brister. Enligt undersökningar har vitamin B12 potential att mer än fyrdubbla spermieantal och öka rörlighet med 50%. Resultaten av vitamin B12 förmåner spermier är det minst konsekventa, men de övergripande hälsofördelar av vitamin B12 fortfarande gör den till en av de bästa rekommenderade vitaminer för spermier. Cirka 1.000 mcg B12 bör konsumeras varje dag.

För män att få den mest effektiva användningen av dessa vitaminer för spermier, läkare rekommenderar att ta dem med andra kosttillskott, såsom zink, selen och L-canitine. Detta beror på att de vitaminer fungerar naturligt bra tillsammans för att nå samma hälsofördelar för både kropp och spermier. Zink är viktigt att korrekt manlig sexuell funktion och är en viktig del av hormon och spermieproduktionen och rörlighet. Selen behövs för spermier och hormonproduktion. L-carntine nivåer i kroppen tros vara direkt kopplade till spermiernas rörlighet, och brister kan resultera i onormal produktion och fungera i sperma.

  • C-vitamin är en viktig vitamin för spermier.
  • Vissa män har kunnat förbättra sin spermier hälsa genom att ta vitaminerna C, E och B12 med mineraler selen och zink och aminosyra L-karnitin.
  • Vitaminer kan förbättra spermiernas rörlighet.
  • Män som konsumerar massor av grönsaker och andra vitaminspäckade livsmedel kan ha en högre spermie än män som inte gör det.
  • Det finns allt fler bevis för att vitamin E som finns i vissa livsmedel och kosttillskott bidrar till spermier hälsa.
  • Badtunnor och bad minskar livslängden på spermier.