Vad är en Plockning Machine?

December 27

En plockning maskin är en automatiserad maskin gjord för plockning av fjädrar från fjäderfä, och det oftast används i fjäderfä behandling för att defeather döda fåglar. De flesta plockning maskinenheter kan bearbeta många typer av fjäderfä, även om vissa kan ha problem med tyngre fåglar som kalkoner. Beroende på modell och metod, de flesta pluckers tar från en till sex minuter för att helt plocka alla fjädrar utanför en fågel. Det finns flera olika metoder för plockning och de gemensamma metoder inkluderar våt, torr och vax. Denna maskin gäller ofta mycket kraft för att få fjädrarna utanför fjäderfän, men det normalt inte skadar huden.

De flesta plockning maskinenheter kan bearbeta många typer av fåglar. Exempelvis kan en maskin kunna bearbeta ankor, höns, vaktel och vilda fåglar utan några problem. Tyngre fåglar, såsom stora ankor och kalkoner, kan vara svårt för vissa maskiner. Detta innebär att användaren får inte behandla en fågel som är för tungt för plucker; annars kan det fastna eller fjäderfä får inte helt plockade.

Det finns många typer av plockning maskinenheter, och de flesta av dem kan plocka en fågel inom en liknande tidsfönster. Snabba modeller kan slutföra plockning i ungefär en minut, medan långsammare modellerna ta upp till sex minuter. Långsammare modeller kan vara mer effektiva, eftersom snabbare modeller tenderar att ha en något högre chans att lämna några fjädrar intakt. De flesta maskiner har också en slid som möjliggör alla funktioner för att lätt glida ut ur maskinen när de tas bort.

Beroende på Usera € s önskemål och vilken typ av fjäderfä är han bearbetning, kan flera olika plockning metoder användas för att bäst ta bort fjädrar. Den torra metoden använder inte någon vätska och har ingen initial förberedelse; fågeln är plockade som är. Med den våta metoden, kommer fågeln normalt indränkt i skållhett vatten från maskinen, som normalt hjälper till att lossa och ta bort fjädrarna. Vax plockning används normalt för fåglar med större fjädrar, och vaxet ger tyngd till fjädrar, vilket gör dem lättare för maskinen att ta bort.

När en plockning maskinen fungerar på fjäderfä, är processen sällan mjuk och mild. Snarare är fågeln oftast kastas eller spunnen med mycket fart och kraft för att bäst ta bort fjädrarna. Medan det finns en hel del kraft appliceras, gör mest Plockning maskinenheter inte skada fågeln. Detta innebär hud och muskelvävnad kommer vara intakt och endast fjädrarna kommer att tas bort.

  • Kyckling fjädrar tas bort genom att placera den döda fågeln i en roterande trumma utrustade med gummiliknande fingrar som tar bort fjädrar genom nötning.