Vad är Minskad fett?

January 26

En produkt som är märkt reducerad fett uppfyller vissa standarder med avseende på mängden fett den innehåller i jämförelse med samma produkt i sin regelbundna formen. Lagar runt om i världen varierar om exakt vad begreppet betyder, men i USA, måste en minskad fettprodukt ha minst 25% mindre fett än originalet. Det är viktigt att komma ihåg är dock att detta inte innebär att det nödvändigtvis är en fettsnål produkt; det betyder bara att den är lägre i fett än originalet.

Om att en produkt är reducerad fett kan vara förvirrande på många nivåer. Problemet är att vissa produkter som är fettsnåla versioner är verkligen ett mycket bättre val, och en del är helt klart inte; det enda sättet att ta reda på detta är att läsa etiketten av både vanliga och reducerade fett livsmedel och jämföra ingredienserna. I många fall kommer det lägre fettinnehållet ersättas med en annan ohälsosam beståndsdel, såsom högre mängder socker.

Socker och salt är två av de vanligaste ingredienserna som läggs tillbaka i receptet för att göra den reducerade fettprodukten smakar bättre. När du lägger till mer socker i produkten för att minska fettet, faktiskt gör det produkten mer ohälsosamt. Den tillsatt socker förvandlas till fett i kroppen, och därmed fettreducering inte har gynnat konsumenterna.

Salt är den andra vanlig ingrediens läggas till minskade fett livsmedel. Livsmedel som innehåller mycket natrium kan leda till högre blodtryck, och kan orsaka uppsvälldhet och vätskeansamlingar. Äta salt mat kan bli ett problem eftersom gommen blir van vid smaken, och leder ofta konsumenten att äta mer mat som innehåller mycket natrium.

Det minskar fettprodukter tillgängliga som är friska, och dessa livsmedel innehåller vanligtvis mer fibrer och mindre socker. Det enda sättet att ta reda på är att jämföra etiketterna och uppmärksamma de ingredienser som förändrade det mesta. Om produkten som hävdar reducerad fett har mer fibrer, mindre socker, mindre fett och mindre natrium än den ursprungliga versionen, är det ett mycket bättre val och verkligen en reducerad fetthalt alternativ. Det finns en efterfrågan från konsumenter för mer sund, fettsnål mat, så är det viktigt för konsumenten att vara medveten om vad begreppet innebär och hur det kan vara stöd i planeringen av ett hälsodiet.

  • Jämföra ingredienser på lägre fetthalt och helfet produkter kan hjälpa konsumenterna att göra det bästa valet.
  • När du gör konsumera fett, välja en enkelomättat en liknande hjärtvänliga olivolja.