Vad är en Power Flush?

September 12

Om du någonsin har undrat vad en makt flush ingår, svaret kan, eller kanske inte, vara en enkel. Det finns en kort svar och ett långt svar.

Det korta svaret är att makten spolning tar en maskin utanför fordonet som tar bort den gamla vätskan och snabbt ersätter det med ny vätska. Om du vill ha en mer detaljerad förklaring, läs vidare.

Du kan driva spola alla system som kräver någon typ av vätska för att hålla den underhålls och fungerar ordentligt. Vanligtvis finns det två system i ett fordon som kan behöva kraft spolning. Den första är kylsystemet, och den andra är överföringssystemet. Det är lättare att göra en kraft flush (vilket gör ersätta de gamla vätskor med nytt, samtidigt som gör vissa grundläggande rengöring) än det är att faktiskt ta bort de olika pumpar, packningar, filter och tillhörande delar vid rutinservice.

Det är viktigt att veta vad du gör och att vara försiktig när du utför en kraft färg på ditt fordon. Om det görs på fel sätt, kan du eventuellt blåsa ut alla gamla tätningar i systemet. Du vet om detta händer eftersom det är svårt att missa den vätska som kommer spraya överallt. För att undvika detta, be din mekaniker att använda maskinen som inte tillför något tryck i systemet. Du vill använda de maskiner som är avsedda att hjälpa cirkulera allt. Varje system kommer att bli lite annorlunda eftersom viskositeten och smidighet av varje vätska kommer att vara annorlunda. Om du planerar att göra din egen kraft spolning, rådgöra med den lokala fordonsindustrin butiksbiträde för korrekt utrustning.