Vilka är de olika typerna av DIY Kitchen Projects?

December 22

De olika typerna av DIY köksprojekt kommer att variera beroende på husägare skicklighetsnivå när det gäller snickeri och andra färdigheter som krävs för att slutföra vanliga konstruktionsuppdrag. Projekten kan variera från mycket enkla, till exempel köpa lagringsbehållare och organisera dem i skåp, till mer avancerade projekt som installerar eller byter ut skåp och bänkskivor. Att bygga en ö är en mer engagerade uppgift, särskilt om ön kommer att innehålla VVS, el, eller någon krok-ups för köksutrustning. DIY köksprojekt är oftast billigare än att hyra en entreprenör, men de kommer att vara mer tidskrävande.

En av de vanligaste DIY köksprojekt är att installera en backsplash. En backsplash är monterad på väggen ovanför en spis, diskho, eller i ytterkanten av en bänkskiva. Syftet med denna enhet är att skydda väggen från fukt och livsmedels stänker gemensamma under tillagningen. De material som används för detta DIY köksprojekt kommer att variera, men kakel är ett vanligt val eftersom det är relativt lätt att installera och ren och ganska lockande gång installerat helt. Plattan kan lätt rengöras med en fuktig trasa bör stänk uppstår, och den kommer att förbli attraktiva för många år. Backsplashes rostfritt stål finns tillgängliga för fler storkök, men det estetiska är inte riktigt lika tilltalande för hem kök.

En annan DIY kök projekt som är ganska vanligt är en bänkskiva byte eller installation. Detta projekt är en måttligt svårt projekt, beroende på vilken typ av bänkskivan installeras. Marmor bänkskivor, till exempel, kommer att bli svårare att installera eftersom marmor kräver speciella verktyg för att klippa, och det är ovanligt stort, vilket gör installationen besvärande för bara en eller två personer. Andra lättare countertop material som är lättare att skära är mycket lättare att installera. Denna typ av DIY köksprojekt kan oftast göras på ett par timmar om det görs på rätt sätt, men det är viktigt att tillbringa en hel del tid på rätt installera diskhon när du byter bänkskivor.

Lägga belysning till köket är en god investering som kommer att ge omedelbara positiva resultat. Spår belysning eller under-skåp lampor kan installeras enkelt, även om viss kunskap om elektriska system kommer att bli nödvändiga. Ström till köket måste skäras, vilket innebär tillfälliga lampor kan vara nödvändigt under projektet. Inkoppling måste sättas in om belysningen kommer att drivas av en väggkontakt, men oftast kan installeras och ansluts till ett eluttag på bara några minuter under-skåp lampor.

  • Installera en kakel backsplash bakom spisen är en vanlig DIY projekt.
  • Vissa kök VVS-projekt kan kräva hjälp av en professionell rörmokare.
  • Personer med mer avancerade snickeri färdigheter kan ta på sig mer sofistikerade DIY köksprojekt.
  • Budgetmedvetna husägare köper ofta DIY köksluckor att de kan montera och installera sig själva.
  • De med grundläggande VVS färdigheter kan ändra ut en drop-in diskhon.