Vad är en satellit lastbil?

November 14

En satellit lastbil är en verklig lastbil eller liknande fordon, inklusive mindre van baserade system eller större, modifierade halv Traktor mönster, som kan medföra en direkt koppling till kommunikationssatelliter. Det därmed kringgår traditionella telefon och kabel Internetsystem och är en viktig mobil kommunikationsplattform som används av TV-stationer för att rapportera från scenen av levande idrottsevenemang och andra nyhetsvärde aktiviteter. Emergency förvaltningstjänster kan också använda dem för att rapportera säkerhetsinformation i tider av kris eller att samordna polis, brand och sjukvård.

Lastbilar som använder satellitsändningar i USA får använda två frekvensband, så kallade C-Band och K u-bandet. C-Band satellitlastbilsutrustning är det tidigare av de två systemen, som kräver tyngre lastbilar i intervallet 10,000-26,000 pounds (4,536-11,340 kg). De är ofta nämns i branschen som Trans Earth Station (TES) och sänds i en rad 5,7-6,5 gigahertz.

Lastbilar som använder K u band frekvenser arbetar typiskt högre intervallen 10,95-14,5 gigahertz och började användas i Kanada, med tekniken migrera till USA 1983. De tenderar att vara mer avancerad och kompakt än C-Band, och fordon som används för dem är så små som en mellanstorlek sport utility fordon (SUV) eller van. Lastbilar utnyttjar K u bandssändningar kan ha prickig överföringsproblem i stormar - känd som "regn fade" i branschen - och, av detta skäl, den C-bandet satellit lastbilsmodell, även dyrare och svårare att köra, fortfarande används för utomhus sportevenemang som golf, biltävlingar, och hästkapplöpning.

Fjärr sändningar är ofta för högprofilerade händelser när TV-stationer inte har råd att förlora en signal under evenemanget som kan ha miljontals reklam dollar i intäkter knutna till den. Där fiberoptisk kabel är tillgänglig, kommer en satellit lastbil använda den som en alternativ överföringsväg och som en säker foder efter händelsen. Fiberoptik kabel ofta inte har möjlighet att överföra HD-signaler, dock, och stationer falla tillbaka på C-Band satellit lastbil var dessa nya standarder förväntas.

Båda K u band och C-bands typer av lastbilar har fördelar framför varandra som kommer att fortsätta att främja både deras användningsområden. En annan fördel med äldre C-Band är att köpa satellit upplänk tid för det kostar ungefär hälften så mycket som gör K u-bandet. Organisationer som har mer än en satellit lastbil på scen eller i avlägsna platser under stormar använder också en annan form av satellitteknik för att hålla reda på dem, som blivit vanligt i många andra fordon, Global Positioning System (GPS).

  • Satellit lastbilar kan användas för utomhus sportevenemang, såsom biltävlingar.
  • En satellit lastbil kan upprätta en direkt länk till kommunikationssatelliter.