Vad är en Gold IRA?

November 14

Ett guld IRA är en viss typ av finansiella balansen i regionala ekonomisystem, dvs i USA. IRA eller Individual Retirement Account är ett slags sparkonto att amerikanska medborgare kan använda för att skydda inkomsterna från omedelbar inkomstskatt, genom att spara ihop pengar och om deras personliga pensionering. Varje land i världen har sina egna system och förfaranden för att medborgarna ska spara pengar för ålderdomen. I USA finns IRA tillsammans ett system som kallas social trygghet, som returnerar tidigare insamlade medel till pensionärer.

Att köpa fysiskt guld är inte en del av att investera i en guld IRA. Snarare är det ett finansiellt konto som innehåller guld som ägs av en eller annan typ. IRA kan omfatta fysiskt guld, men genom olika finansiella manövrar, som fysiskt guld kan eller inte kan vara i själva besittning av kontoinnehavaren.

I det stora utbudet av Iras som amerikanska medborgare kan använda för att spara till pensionen, Gold IRA representerar en specifik investera filosofi. Iras är, för det mesta, främst investeringar; kontohavaren tar kontanter och investerar det i någon kombination av aktier, värdepapper, obligationer eller fonder, hoppas på vinster över tid. Ett guld IRA investerar i guld i någon form, i hopp om att eventuella vinster baserade på fluktuationer i guldpriset.

När man ser på guld IRAS, är det viktigt att förstå de många olika sätt som investerare kan delta i guldinnehav. Investerare kan köpa fysiskt guld eller ädelmetaller, liksom mynt eller guld objekt som speglar värdet av ädelmetaller eller rå guld. De kan också köpa guld relaterade aktier, eller investera i guld genom olika ädelmetaller medel. En del av dessa medel, så kallade börshandlade fonder, eller ETF: er, köps och säljs som enstaka bestånd, men inkluderar en mångfald av guldbaserade innehav.

Många finansiella rådgivare förklara för potentiella kontoägare som ett guld IRA hjälper en enskild investerare att backa upp sin tro på att guldet kommer att fortsätta att vinna värde medan andra värderingar, till exempel nationella valutor, kan förlora betydande värde. Några andra yrkesgrupper kan förklara att ett guld IRA kan ett partiellt skydd mot inflation. Eftersom värdet av en enda nationell valutaenhet, till exempel den amerikanska dollarn, upplever en nedgång i värde eller värd, kommer priset på guld stiger däremot gör dollar investerade i guld värda mer än de var vid tidpunkten för guld köp.

Strategin för ett guld IRA kan omfatta klump inköp av råguld, eller inkrementella köp över tiden. Köpa guld på speciella sätt hjälper kontohavaren att vinna på framtida prisökningar i guld. Det är också viktigt att notera att vissa komplexa finansiella instrument också kan tillåta kontoinnehavare att dra nytta av prissänkningar i guld eller andra ädelmetaller. Vissa av dessa "korta fonder" inte är juridiskt tillåtet att vara en del av en IRA, dock. Enstaka investerare kan få kvalificerad rådgivning från ekonomer på vad som är tillåtet att ingå i ett guld IRA eller liknande sparkonto.

  • Guld börjar som små flingor och nuggets.
  • Guld investerare besitter sällan stänger av fysiskt guld, men utbyta fysiska eller elektroniska certifikat som visar att de besitter guld.