Vad är en CPAP kudde?

CPAP står för kontinuerligt positivt luftvägstryck. Det är en metod för mekanisk ventilation. Mekanisk ventilation är en metod som använder en maskin för att hjälpa till med andningen eller ersätta spontan andning. En CPAP-enhet används för personer som lider med sömnapné, andningssvikt och för tidigt födda barn med andnings oegentligheter.

En CPAP-maskin består av en slang kopplad till en generator låda som pumpar luft som är ansluten till en ansiktsmask eller nasal kudde. Enheten blåser tryckluft. Detta tryck är särskilt föreskrivet att förhindra apné, eller tillfällig stopp eller frånvaro av andning.

CPAP kudde är en faktisk kudde designad för att positionera CPAP rören och mask när de sover. Det finns flera olika utföranden, antingen som en liten kudde på fyra ben, eller en kudde med utskärningar och konturer. CPAP kudden kan användas oavsett om du sover på rygg, mage eller sida.

CPAP kudden är avsedd för att eliminera problem med att använda enheten medan du sover. Det hjälper också att minska eller eliminera röda märken och trycksår ​​som kan uppstå från stödd på slangen. Med denna unika design, eliminerar CPAP kudden tryckförändringar i slangen orsakas av trycket av liggande på slangen, därför, kan det öka och förbättra machineâ € s effektivitet. Eftersom kudden är speciellt utformad för CPAP, det hjälper också eliminera läckor från masken området.

CPAP kudde hjälper till att bibehålla korrekt placering av luftvägen. Den förbättrar också placeringen av nacke och ryggrad område. Bra positionering av luftvägarna liksom hela kroppen ökar effektiviteten av detta ventilationssystem. Det gör också kroppen att vara i en optimal position för spontan eller egen andning.

CPAP kudden är allergivänliga och kommer med varierande grad av fyllning eller skum. Den kan utformas för mask eller nasal kudde användare. Den rymmer over-the-head bandnings enheter, panna och haka rem enheter eller nasal rem enheter. Det kan vara en vanlig kudde form eller vara konturerad.

CPAP-maskinen kan användas utan kudde. Men detta speciellt utformad kudde stöder huvudet, nacke och axlar samtidigt som fri placering av slangar, masker och bandnings enheter som är anslutna till maskinen. Det enda syftet med CPAP kudden är att öka effektiviteten i CPAP-maskin samtidigt som det ger en naturlig, bekväm viloställning främjar naturlig andningshastighet och mönster.

  • En CPAP kudde rymmer CPAP enheten för att säkerställa korrekt placering.

Relaterade artiklar