Vad är Diklofenak Suppositorier?

August 31

Diklofenak suppositorier är beredningar av en medicin som heter diklofenak som administreras i ett suppositorium formulär, in i ändtarmen. De läkemedel verkar som en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), och används för att minska smärta och inflammation i samband med artrit. Biverkningar av detta läkemedel kan vara huvudvärk, illamående, ökad risk för blödning, och rektal smärta.

Medicineringen i diklofenak suppositorier utövar dess positiva effekter genom att fungera som en anti-inflammatorisk medicin. Det hämmar en mängd olika kemiska reaktioner i kroppen, inklusive några processer som resulterar i inflammation och känslan av smärta. Andra läkemedel i NSAID klassen inkluderar ibuprofen, indometacin, meloxikam, och naproxen.

Typiskt används diklofenak suppositorier används för att behandla reumatoid artrit och osteoartrit. Båda dessa förhållanden påverkar strukturen och funktionen av lederna i kroppen, orsakar smärta och inflammation. Genom att ta denna medicin, patienter med artrit erfarenhet lindring av sin ledvärk. Fördelen med att använda suppositorium över tar ett piller är att den kan erbjuda förlängd smärtlindring, och när det tas innan sängen kan hjälpa till att minska morgonstelhet som ofta kännetecknar dessa typer av artrit.

Vanligtvis är diklofenak suppositorier administreras till patienter en gång dagligen. De tar oftast diklofenak piller på morgonen och eftermiddagen, och sedan administrera en diklofenak suppositorium på kvällen. Vanligen ett suppositorium innehåller antingen 50 eller 100 mg av medicinen. Diklofenak suppositorier är inte tillgängliga i USA, men finns i andra länder, däribland Kanada. Medicinen går ofta genom varumärket Voltaren.

Biverkningar av diklofenak suppositorier kan vara huvudvärk, hudutslag, buksmärta, halsbränna, illamående, kräkningar och ringningar i öronen. Användning av suppositorium, jämfört med andra former av diklofenak, lägger till möjligheten av biverkningar inklusive irritation i ändtarmen, försämring av hemorrojder, och rektal blödning. Kronisk användning av mediciner i NSAID klass av läkemedel som kan öka risken för blödning i mag-tarmkanalen, eftersom dessa läkemedel försvagar skyddande beklädnad av denna del av kroppen.

Även diklofenak suppositorier vanligtvis väl tolererat, bör patienter med vissa bakomliggande medicinska tillstånd undvika denna medicinering eftersom de kunde uppleva mer allvarliga biverkningar. Till exempel bör patienter med nedsatt njurfunktion undvika drogen. Förekomsten av någon känd blödning, inklusive gastrointestinal blödning eller blödning i hjärnan, innebär att patienter inte ska ta diklofenak. Att ha nedsatt leverfunktion och svår hjärtsvikt finns andra skäl till varför medicineringen bör undvikas.

  • Diklofenak stolpiller används för att behandla reumatoid artrit.
  • Diklofenak suppositorier infogas direkt in i ändtarmen.
  • Biverkningar av diklofenak suppositorier kan omfatta halsbränna.
  • Diklofenak suppositorier.