Vilka är de bästa tipsen för Roasting Rådjur?

June 22

Stekning hjort görs bäst ett av två sätt: snabb eller långsam. Även hög värme kan användas för att med framgång snabbt steka köttet, det är också fiende av köttet och kan mycket lätt torka ut och skärpa hjortkött. Långsam rostning görs bäst medan köttet är på benet och vid lägre heat. Det finns tips dock att kan hjälpa till att förbereda och framgång av båda metoderna som kan hjälpa nästan alla kock mästare i konsten att rosta vilt. Kanske den bästa tips vid stekning hjortkött är att inte blanda ihop tillagningsmetoder hjortkött med tekniker som används på nötkött och griskött i de flesta fall.

Rådjur är ett mycket magert kött, vilket innebär att det har mycket lite fett marmorerad i sin makeup. När en kock börjar långsam rostning vilt, måste han komma ihåg att lägga någon typ av fett till köttet själva och inte bara i pannan. Ett tips är att inte bara gnugga smör eller animaliskt fett eller ister på ytan av köttet, men att faktiskt peta hål i köttet och packa hålen med fettet. Detta gör det möjligt för rostning hjortkött att laga ordentligt samtidigt säkerställa att köttet inte torkar ut. En annan fördel med denna typ av matlagning är att det utsmälta fettet kommer göra bra pan späck för sås när köttet är klar matlagning.

När snabbt stekning älgkött, måste man vara försiktig för att inte KOKA köttet. När du använder en hög värme för att laga mat, måste tillagningstiden minskas eller köttet kommer ut ur ugnen tuffa och obehagligt att äta. Det bästa tips för att få en kvalitet snabbt rostade bit hjortkött är att bryn köttet ovanpå spisen innan den placeras i ugnen. När brynt, kan någon juice hällas över köttet att hjälpa till att förhindra att lappen från uttorkning medan i ugnen. För att verifiera avslutade tillagningen av rostning hjortkött, kan en köttermometer användas, med lämpliga temperaturer för nötkött som används som en guide.

Ett annat tips för snabb rostade hjortkött är att låta köttet vila innan servering. Detta gör att köttet återabsorbera sina juicer och ger en fuktig styckningsdel i de flesta fall. Detsamma är inte sant, men för långsamt rostning hjortkött. Vid tillagning långsamt rostade hjortkött, inte köttet inte kräva vila innan servering.

  • Rådjur kan stekas i ugnen i en långpanna.
  • Använd en stektermometer för att fastställa om köttet har nått den önskade inre temperaturen.