Vad är en Mikro?

En Mikropenis är en penis som annars normalt bildas men mycket mindre än genomsnittet. I spädbarn hanar, indikeras detta med en längd på mindre än 0,75 inches (1,9 cm) när den sträcks. Hos vuxna män, är den kvalificerade mätning 3 inches (7,62 cm) vid full uppföra. Det finns många förhållanden som kan orsaka en ovanligt liten penis, men i allmänhet, är involverad i produktionen eller assimilering av testosteron.

Manlig hypogonadism är en bred medicinsk term som beskriver minskad testosteron produktion. Det finns många diagnoser med hypogonadism som ett symptom, och en majoritet av dessa villkor som börjar på barndomen eller tonåren kan resultera i en Mikropenis. Hypogonadism är indelad i primära och sekundära klasser.

Vid primär hypogonadism, minskade testosteronnivåer följden av ett fel inom de manliga testiklar. När en Mikropenis presenter i modersmjölks hanar är det ibland ett resultat av hypogonadism orsakad av Klinefelters syndrom. Personer med Klinefelters syndrom har en extra X-kromosom, vilket ofta resulterar i missbildning av testiklarna och minskad testosteron produktion.

Varje skada testiklarna före eller under tidig tonåren kan orsaka primär hypogonadism och slutligen resultera i en Mikropenis. Skada från fysiskt trauma är naturligtvis farlig, men skador på testiklarna från en påssjuka infektion är också möjligt. Överskott järnnivåer i blodet kan också, i sällsynta fall leda till underutveckling.

Vid sekundär hypogonadism do testiklarna inte ta emot signalen för att producera testosteron. I dessa fall finns det oftast ett fel i hypofysen eller hypotalamus körtel. Detta kan orsakas av en genetisk störning, såsom Kallmanns syndrom eller vara resultatet ett antal hypofyssjukdomar. Fetma har också anpassats till sekundär hypogonadism.

I barndomen är en Mikropenis behandlas ofta med kortsiktiga injektioner av testosteron. Om penis visar förbättrad tillväxt efter tre månader, antas det att ökad hormoner i puberteten även kommer att resultera i ökad längd. För vuxna män, har en viss potential att öka storleken visats med kirurgiska implantat. Vissa naturläkemedel har marknadsförts med garantier för att förlänga penis längd. Det finns inga oberoende vetenskapliga studier att adekvat bevisa dessa påståenden.

Förr i tiden, var föräldrar till en pojke född med en Mikropenis ibland rekommenderas att ha sitt barn genomgå könsbytesoperation. I sällsynta fall, när barnet hade både en penis och en vagina, detta råd var nästan universell. Som allvarliga känslomässiga effekter började växa fram i dessa barn vid tonåren, var praxis omprövas. Det har sedan dess i stort sett övergivits.

  • Testosteron injektioner kan hjälpa korrigera en Mikropenis hos spädbarn.
  • Förr i tiden, var föräldrar till en pojke född med en Mikropenis ibland rekommenderas att ha sitt barn genomgå könsbytesoperation.
  • Sekundär hypogonadism orsakas ofta av ett fel i hypotalamus körteln.
  • Personer med Klinefelters syndrom har en extra X-kromosom.

Relaterade artiklar