Vad är några sätt att Cook Kronärtskockor?

April 23

Kronärtskockor är medelhavsväxter i tistel familjen. De visas i köket i många medelhavsländer, och är också ganska läcker på egen hand. Det finns ett antal sätt att laga kronärtskockor, beroende på personlig smak och hur kronärtskockor ska ätas. I alla fall, vill du välja fasta kronärtskockor med inga tecken på vissnande eller slemmighet, och bladen bör tätt grupperade runt den centrala kärnan. De kan förvaras i kylskåp i cirka tre eller fyra dagar, men efter att du bör laga kronärtskockor, även om du inte tänker äta dem direkt.

Det enklaste sättet att laga kronärtskockor ångar eller kokning. I båda fallen bör toppen av kronärtskocka trimmas med en vass kniv, och basen av stammen bör tas bort. Att laga kronärtskockor i en ångbåt, placera en liten mängd vatten i botten av ångbåten, och sedan placera kronärtskockor inuti. Ånga dem i ca 40 minuter, eller tills bladen lätt kan dras undan. Att koka kronärtskockor, använd en djup kastrull med ungefär tre inches (8 cm) vatten. Du kan lägga olivolja, citronsaft, eller andra kryddor till vattnet. Placera de trimmade kronärtskockor inne, fyll, och koka tills stammen är mjuk. När du laga kronärtskockor genom kokning, kom ihåg att tömma dem upp och ner innan du äter så att de inte blir vattnig.

Kronärtskockor kan även rostas. Ett antal recept kräver rostade eller fyllda kronärtskockor. För att förbereda kronärtskockor för stekning, trimma toppen och botten, och ösa ut inälvsprodukter av kronärtskocka. Stuff kronärtskockorna med de önskade ingredienserna, och grädda dem i en långpanna med ett grunt lager av vatten. Du kan också klippa kronärtskockor i hälften och ösa ut insidan för stekning. Bebis kronärtskockor, kronärtskockor som ännu inte har utvecklat hårda taggiga blad, kan rostas och ätas så länge toppar trimmas bort.

Grillade kronärtskockor är en annan populär beredning. Att laga kronärtskockor på grillen, börja med att trimma dem och ångande dem lätt, för cirka 35 minuter. Sedan skär kronärtskockorna på längden så att du kan ta bort oätliga inälvor. Marinera kronärtskockorna, gärna över natten, och sedan placera dem på grillen, vända dem så att båda sidor vänder gyllenbrun och tråckla för att hindra dem från att brinna. När du laga kronärtskockor på grillen, kan du försöka slå in dem i bacon eller glasning dem med lönnsirap, honung, eller en socker marinad för en karamelliserad behandla.

De många sätten att laga kronärtskockor lämna en stor flexibilitet i att tjäna dem. Ett brett utbud av såser och nedgångar kan göras för att följa med kronärtskockor, eller de kan införlivas i andra rätter såsom quiche eller gryta. Kronärtskockor kan också serveras varm eller kall, och gör en bekväm middagstid mellanmål.

  • Kronärtskockor kan stirrade på lönnsirap.
  • Kronärtskockor är mycket populär runt Medelhavet, och har en framträdande plats i den regionen köket.
  • Kronärtskockor kan insvept i bacon för att ge dem en rökig smak.