Dimensionering upp din Running Posture

July 22

Köra hållning liknar den hållning som din mamma tjatade dig om när du växte upp: Det är hur du håller din rygg, axlar och nacke. Vilken position är ryggen i när du kör? För att ta reda, har en vän ta en video av dig (rakt fram och från sidan). Om detta inte är möjligt, be någon att ta en bild av dig, från sidan, som du kör förbi. Även om inte lika effektivt, kan du också köra på plats, i sidled, bredvid en helfigursspegel och titta på din hållning. Hursomhelst, utvärdera vad du ser och avgöra vilka av följande kategorier du tillhör:

  • Ryggen är helt rakt upp och ner. Köra med ryggen helt rak kan göra för gott rinnande hållning, så länge det inte anger att din kropp är så tight som en fiolsträng. Se till att, i hålla ryggen rak, inte stel, så att din hals och armar är spänd istället för avslappnad kroppen. Om kör med en helt rak rygg är naturligt för dig och du känner dig avslappnad, inte försöka ändra det. Men om du känner dig spänd, försök att luta sig framåt bara något från midjan som du kör.
  • Du lutar dig bara något framåt från midjan Detta är den vanligaste -. Och mest effektiva - sätt att köra, med en liten mager framåt. Med bara en liten mager, dina armar, rygg, nacke, axlar, och diafragma slappna av. Se figur 1.

Dimensionering upp din Running Posture

Figur 1: Korrekt kör hållning lutar en allt-så-lätt framåtlutning.

  • Du lutar långt fram i midjan. Även om denna hållning är ovanligt, har vissa löpare luta så långt fram att de ser ut som om de kan falla. Denna hållning sätter ganska lite press på nedre delen av ryggen och inte tillåter dig att hålla ögonen uppåt och på baksidan av personen framför dig i ditt maraton. Det kan också störa din andning. Även ändra din hållning kan verka krångligt i början, försök att dra dig tillbaka till perfekt rak eller en liten mager framåt i minst tre körningar.
  • Du luta sig tillbaka vid midjan. Lutande för långt bak gör dig inte till fullo fylla din membran, vilket innebär att du inte kan andas så bra som du skulle göra om du lutade lite framåt. Istället vill luta sig framåt något i midjan. Tycker också om att föra hakan ner, eftersom det är troligt tippas tillbaka.

Det främsta skälet till att folk kör med en liten mager rygg är för att de är trötta på sina armar och överkropp. Om du börjar att luta sig tillbaka i slutet pass eller raser, överväga att lägga armhävningar eller en hel krets rutin att din träning.

När du kör uppför, luta sig framåt, så att du lutar in vinkeln på backen. Thrust armbågarna tillbaka hårt som du kör upp för backen. I detta läge, du kör kullar kraftfullt, i stället för att låta kullar erövra dig.

Två andra vanliga misstag i kör hållning är följande:

  • Scrunching axlarna så att de är upp nära öronen. Detta gör kör mycket svårare än det behöver vara. Istället koppla axlarna och hålla dem något tillbaka - precis som din lärare sa till dig att stå när du var liten. Effektiv löpning handlar om avslappning, och du inte kan slappna av din kropp med axlarna alla scrunched.
  • Luta hakan upp så att den pekar mot himlen. Helst stannar halsen helt rak; hakan varken lutar ned mot bröstet eller vinklas upp. Många löpare, dock inte luta hakan upp, särskilt när de blir trötta. Öva hålla halsen helt rak när du kör.