Att veta om du har vägglöss

July 8

Vägglöss är boet parasiter som, i likhet med andra parasiter, foder från en varmblodig värd. Värdar för vägglöss är typiskt människor och deras husdjur, och de livnär sig främst på natten och anses vara en nattlig insekt. Insekten heter vägglus eftersom dess föredragna livsmiljö är stoppade möbler och madrasser, men de kan också ta upp bosättning i mattor, tapeter, draperier och gardin veck, och sova områden husdjur.

Här är några av de tecken som du kan ha vägglöss:

  • Kliande welts. Om du misstänker att du har vägglöss, kan det bero på att du vaknar upp på morgonen för att hitta små, kliande welts på ansiktet eller halsen, där ingen hade varit när du lade ner för att sova natten innan. Vägglöss foder på sovande värdar, injicera saliv in i huden med ett ihåligt rör, och samtidigt dra tillbaka blod med den andra. Som med ett myggbett, inte offret inte känner bettet och det är inte förrän timmar senare att den allergiska reaktionen på insektens saliv inträffar, lämnar en upphöjd welt eller klump.
  • Målat sängar. Om du ignorerar de bård och täta dem upp till ett utslag i stället för ett insektsbett, kan du börja se små bruna fläckar på dina örngott och lakan. Medan värd kastar och vänder i sömnen, matnings Vägglus skurar då klämd av den sovande personen, lämnar blodfläckar på sängkläder.
  • Streaked madrass. Förutom de bård huden och fläckiga ark, är en större tecken på en Vägglus angrepp en färgade madrass. Om du ser mörka, ränder fläckar och tung spotting på din madrass, då din madrass är infekterad bedbugs. Den mörka ränder och fläckar är kombinerade blodfläckar och bugg avföring. Vägglöss föredrar att resa och leva i grupp, och de kan färga en madrass snabbt över bara några veckor.
  • Identifiera bedbugs-faktiskt ser en kan vara svårt, eftersom de är så små, och de brukar bara mata på natten. Överväg om en fälla för att fånga dem. Använda super styrka förpackningstejp, låg en remsa på golvet, klibbiga sidan uppåt, under draperier, gardiner, möbler och madrasser. Bedbugs är så små att när de vågar på bandet, kommer de att fastna. Nästa morgon, undersöka bandet för buggar. När du har bevis på att ditt hus har vägglöss, då kan du gå vidare med att utrota dem.