Hur uppgraderar jag Computer RAM?

March 8

När en dator går långsamt är det sannolikt i behov av mer minne, eller RAM. Datorer säljs med ungefär en fjärdedel av datorns RAM de kan stödja. Uppgradera datorns RAM kan göras av en nybörjare, eftersom det inte kräver någon teknisk kunskap. Allt som behövs är en RAM-modul, som är specifika för din dator, ett antistatiskt armband och en skruvmejsel.

Det första steget i att uppgradera din dator RAM är att lära sig vilken typ av modul som behövs, sedan köpa den. Du kan lära dig vilken typ av datorns RAM du behöver genom att titta på datorns bruksanvisning. Om du inte längre har den nära till hands, kan du kolla på nätet på Crucial eller Kingston webbplatser.

Stäng av datorn och dra ur strömförsörjningen. Använd en icke-magnetisk skruvmejsel för att lossa skruvarna och öppna datorn fallet. Även om det inte är garanterat att hända, kan en magnetisk skruvmejsel förstöra känsliga komponenter i datorn. Det är inte värt risken. Om en skruv attraheras till skruvmejselns spets, är det magnetiska.

Innan du installerar datorn RAM, måste du jorda dig med ett antistatiskt armband. Detta kommer att förhindra statisk elektricitet du producerar, från lossning och skada datorkretsar. Linda antistatiskt armband runt handleden och fäst den andra änden till datorn fallet. Antistatiska handledsband säljs till någon butik som säljer datorkomponenter.

Kontrollera datorns manual eller Crucial eller Kingston webbplatser för att bestämma i vilken ordning att fylla RAM-uttagen i, eftersom ordern varierar med dator varumärke. Om insatt i fel ordning, kanske datorn inte känner igen den extra RAM. Om det är nödvändigt att ta bort en RAM-modul, tryck ner klippen finns på varje sida av uttaget.

Håll den nya RAM-modulen genom de tunna kanterna. Håll ned klippen på sidorna av moduluttag och sätt i datorns RAM genom att rada upp indraget på modulen med extrudering på sockeln. Tryck RAM-modulen tills det klickar.

Sätt tillbaka locket på datorn fallet. Anslut datorn in i eluttaget och makt upp. Om den nya datorn RAM är korrekt installerat, kommer det att registrera sig på bildskärmen. Om det inte erkändes, måste du ange CMOS inställningsprogrammet och tala om för datorn vad man ska leta efter. Detta görs genom att följa anvisningarna som visas på skärmen.

  • Om den nya RAM är korrekt installerad, bör den registrera sig på datorskärmen.
  • Lägga RAM - eller Random Access Memory - till din dator kan öka dess prestanda.
  • En RAM-kort.
  • Lägga datorns RAM kan möjliggöra en större buffert för att förbättra strömmande media.