Vad är skillnaden mellan medicinska Kodning och Medical Billing?

November 5

Även om många människor hänvisar till medicinsk fakturering och kodning som om det vore ett jobb funktion, fakturering och kodning verkligen är två skilda karriärer. Här är en kort beskrivning av de uppgifter och funktioner i samband med varje jobb och ge dig några saker att tänka på för att avgöra vilken väg du vill fortsätta:

  • Den medicinska coder tolkar dokumentationen av en patientâ € s interaktion med en vårdgivare (läkare, kirurg, vårdpersonal, och så vidare), och bestämmer lämpligt förfarande (CPT) och diagnoskod (s) för att återspegla de tjänster som tillhandahålls.
  • Den Biller tar sedan de tilldelade koder och all nödvändig information försäkring, går dem i fakturering programvara, och sedan lämnar påståendet till betalaren (oftast ett försäkringsbolag) som skall betalas. Den Biller följer också upp om fordran som behövs.
  • Både medicinska billers och kodare är ansvariga för en mängd olika uppgifter, och theyâ € re i ständig växelverkan med en mängd olika människor (du kan läsa om de olika intressenterna i del V). Tänk dessa exempel:
    • Eftersom theyâ € re ansvarig för fakturering försäkringsbolag och patienter på rätt sätt, medicinska billers har daglig interaktion med både patienter och försäkringsbolag för att se till att ersättning betalas i rimlig tid.
    • För att säkerställa kodning noggrannhet, kodare finner sig ofta fråge läkare om eventuella frågor de har om de förfaranden som utfördes under patienten möter och utbilda andra kontorspersonal på att samla information som krävs.
    • Billers (men ibland kodare, alltför) har ansvar för att förklara avgifter till patienter, särskilt när patienter behöver hjälp att förstå sina betalningsåtaganden, såsom koassurans och copayments, att deras försäkringar anger.
  • Vid ansökan till försäkringsbolaget, billers är ansvariga för att kontrollera korrekt fakturering format, tilldela rätt modifierings (s), och lämna all nödvändig dokumentation med varje påstående.

Kort sagt, medicinska billers och kodare tillsammans samla in information och dokumentation, kod hävdar noggrant så att läkare får betalt i tid, och följer upp med betalare för att se till att pengarna finner sin väg till clientâ € s bankkonto. Båda jobben är avgörande för kontoret kassaflöde varje vårdgivare, och de kan göras av två separata personer eller av en individ, beroende på storleken på kontoret.