Hur väljer jag det bästa Vitamin D piller?

August 9

Vitamin D förbättrar benhälsa, ökar muskelfunktion och är viktigt i kalciumupptag. Kroppens viktigaste källan till D-vitamin är solen - din hud syntetiserar en form av vitamin efter exponering för solljus. Vissa människor gör inte tillräckligt med D-vitamin naturligt, vilket är där D-vitamin blir nödvändiga. Inte alla vitamin D piller skapas lika; flera former av vitamin finns i olika preparat. Den bästa D-vitamin piller är den som uppfyller dina kostbehov.

Vitamin D kapslar finns i två former: vitamin D2 och vitamin D3. Vitamin D3 är samma som formen härrör från naturliga källor av vitamin D. Tillägget typiskt gjorda av lanolin, en oljig substans som fanns i fårull eller från fiskolja. Vegetarianer eller de med stränga religiösa eller etiska kost föreskrifter eller allergier, kanske vill undvika denna typ av vitamin D piller.

Vitamin D2 kommer från växter och svampar. Icke-animaliska källor av vitamin D behandlas med ultraviolett ljus för att förvandla kolesterolderivat i vitamin. Vitamin D2 kosttillskott ger mindre av den tillgängliga vitamin för kroppen - du kan behöva ta mer vitamin D2 för att få samma effekt som en vitamin D3 piller.

Vitamin D piller finns som kapslar, tabletter, softgels och vätskor. Tabletter är pulveriserade, kondense piller. Kapslar är måttligt mjuka formuleringar av pulveriserad vitamin D inneslutna i en gelatinbeläggning. Vitamin D softgels är mindre fast än kapslar men fortfarande använda en gelatinös beläggning. Vitamin D vätska är också tillgänglig.

Inte varje individ behöver ett D-vitamintillskott. Det är möjligt att få för mycket vitamin D. Eftersom vitamin D hjälper kroppen absorbera kalcium, kan för mycket D-vitamin leder till en ansamling av kalkavlagringar i kroppen eller orsakar njurproblem eller minskad muskeltonus. Om du redan får en tillräcklig mängd dagliga D-vitamin, överväga en minskad formulering dos.

Personer med diet kanske vill undvika kapslar och softgels, eller söka ett vegetariskt alternativ som inte använder riktiga gelatin, utan snarare en cellulosabeläggning. Inte varje vitamin D piller är rätt för varje person. Om du har frågor eller funderingar om rätt form och formulering av vitamin D piller för dig, kontakta din läkare eller en farmaceut. Du kan behöva genomgå tester för att avgöra hur bristfällig du är på vitamin D. Ister har även möjlighet att hjälpa till att avgöra rätt vitamin D piller för dig.

  • Vitamin D produceras naturligt i kroppen när huden utsätts för solljus.
  • Vitamin D piller finns som tabletter.
  • Genom att spendera 30 minuter i solen, kan en persons kropp gör motsvarande 10.000 internationella enheter av vitamin D.
  • Konsumerar för mycket D-vitamin från kosttillskott kan vara skadligt.
  • Gelatinkapslar kan vara den enklaste att svälja.
  • En vitamin D3-brist kan orsaka svaga ben.