Rengöring ett Turkiet Fryer

November 1

Men inte särskilt den hälsosam metoden för matlagning, kalkon fritöser definitivt göra några stora vinprovning fåglar. Som när vi använder något att laga mat, det kommer tiden att rengöra den. Det finns ett litet problem när det gäller att städa en kalkon fritösen dock. Det problemet är att om du inte riktigt vet rengöra din fritös, då du kör en farlig risk för brand eller någon annan olyckshändelse.

Rengöring av en kalkon fritösen är inte så svårt att göra, så länge du vet vad du behöver och hur man använder den. Använd denna enkla och effektiva metoden för rengöring av en kalkon fritösen och du kommer att vara redo på nolltid för nästa fest.

Material:

 • Bakpulver
 • Gamla metall kaffe kan
 • Plast spatel
 • Diskmedel
 • Vatten
 • Pappershanddukar
 • Soppåse

Förfarande:

 1. Cool. Innan du kan börja faktiskt rengöring en kalkon fritös måste du låta olja eller fett svalna. Om du inte gör detta, då du kommer att köra en riktigt bra chans att få en otäck brännskada och hamna på en resa till sjukhuset. Låt inte olja eller fett svalna helt, eller det kan stelna till en halvfast massa som är näst intill omöjligt att rengöra.
 2. Drain. Nu när allt har svalnat lite, är det dags att tömma. Du bör vara medveten om att i stället för att kasta ut den använda matoljan kan du helt enkelt använda den igen. Om du inte har kokat något som har en exceptionellt stark smak, kan du återanvända matolja nästa gång du lagar mat med din fritös (vilket kan spara lite pengar). Tappa ur oljan i en gammal metall kaffe burk som har rengjorts grundligt. Nu kan du antingen avyttra olje- eller ställ den åt sidan för framtida bruk.
 3. Skrapa. Ta en enkel plastspatel, som den typ som används för att sprida glasyr, och skrapa allt som har fastnat på insidan av fritösen. Sätt återstoden i en soppåse och sedan avsluta torka ner insidan av fritösen gryta med en pappershandduk. Detta bidrar till att ta bort så mycket av olja eller fett som möjligt före tvätten, vilket gör för en mycket enklare rengöring jobb.
 4. Boil. Fyll din fritös med vatten upp till samma nivå som du använder när du lägger olja i den. Som du fyller den med vatten, lägg även i lite fett striderna diskmedel (som Dawn till exempel). Inte en hel del men, precis tillräckligt för att hjälpa bli av med resten av oljan. Nu föra det hela till en koka, är bubblorna kommer att bidra till att undanröja alla återstående gunk.
 5. Skölj. Efter kokning av vattnet, gå vidare och låta vattnet svalna. Detta borde ha tagit bort all återstående mat eller annat gunk som var kvar på, men om inte ta en grön scrubbie och försiktigt skrubba bort de saker som finns kvar på insidan. Om det finns några fläckar på utsidan av fritösen, gå vidare och ta bort dem med hjälp av en 1 till 1 blandning av bakpulver och vatten. Slutligen, efter att du har gjort detta, helt enkelt dumpa ut vattnet inuti och skölj både utsidan och insidan helt. Grattis-din fritös är ren!