Hur gör jag styrketräning utan vikter?

July 21

Det finns ett antal metoder för styrketräning utan vikter. En av de vanligaste metoderna är att använda motstånd. Många vanliga calisthenics övningar är också effektiva sätt att utveckla styrka utan att använda vikter.

Det finns olika typer av hemma träning utrustning som är särskilt utformade för styrketräning utan vikter. Istället för att använda tyngd till arbets muskler, dessa maskiner använder motstånd. Mycket ofta dessa typer av maskiner har inbyggda kontroller som tillåter användare att öka motståndet som användaren utvecklar styrka och behöver en mer intensiv nivå av motstånd, precis som man skulle lägga mer vikt på en hantel eller på en maskin som bygger på användning av vikter.

En annan typ av utrustning som bygger på motståndet istället för vikter är vattengympa. Vatten aerobics erbjuder styrketräning utan vikter eftersom vatten skapar en naturlig motståndskraft. Vatten aerobics använder ofta stigande hantlar som, när den dras under vattnet eller hålls under vatten under en tid, bidrar till att stärka musklerna. De flyt hantlar ständigt försöker bob tillbaka till ytan, vilket skapar ett motstånd och träna musklerna. Detta är som den omvända effekten av tyngdkraften, som försöker dra vikter tillbaka ner till marken och därmed tränar musklerna.

Det finns ett antal övningar som inte kräver någon utrustning som helst som ger styrketräning utan vikter. Push up är ett bra sätt att arbeta på armar, axlar och rygg utan användning av vikter. För att lägga till lite extra resistans, placera två eller tre tunga böcker av samma vikt på ens rygg innan du utför armhävningar. Detta kommer att öka intensiteten i träningen både lägga vikt och orsakar en att spänna för att hålla böckerna välter.

För att rikta underkroppen under styrketräning utan vikter, gör knäböj och utfall. Dessa övningar använder helt enkelt vikten av kroppen för att träna musklerna i benen och glutes. Kärnan i kroppen, särskilt abs, kan tränas genom sit ups och crunches. För dem som är intresserade styrketräning utan vikter, kan lokala parker vara en bra källa till motion. Många offentliga parker har utomhus fitness utrustning såsom barer för haka upp och pull ups, bänkar för sit ups och crunches och låga barer för armhävningar, som alla är bra övningar som hjälper till med styrketräning utan vikter.

  • Vatten aerobics är en övning som utförs i en pool.
  • Vatten aerobics kan innefatta flyt hantlar som kan hjälpa till att stärka musklerna.
  • Body-styrketräning, som gör armhävningar, är en form av styrketräning.
  • Utfall är ett utmärkt sätt att stärka de tre gluteus musklerna samtidigt toning lårmuskeln.