Vad är Vitreous Tile?

July 16

Glaskroppen kakel är en typ av keramiska plattor som absorberar mindre än 3% fukt. Ibland kallad frostbeständig kakel, kan den användas i utomhusmiljöer, men inte i situationer där det finns frys-tö förhållanden, eftersom det kan orsaka brickorna för att knäcka. På grund av densitet och tryckhållfasthet av kakel, de gör ett bra val för användning på golv.

Förutom golv, kan glasplattor användas som väggbeklädnad och även i färgglada, estetiskt tilltalande mosaiker. De är konstruerade med en glänsande, oftast färgglada, ansikte och räfflade undersidan för att hjälpa till med vidhäftning. När enbart används för kök och badrum, har glas plattor utvecklats och kan öka något rum i en bostad eller kommersiell miljö.

Vitreous plattor är utformade för att ha en låg utnyttjandegrad fukt och gör ett utmärkt alternativ för badrum eller runt pooler och fontäner. Färdiga kakel mosaiker finns i ark som kan monteras direkt på väggarna. Dessa är ett attraktivt alternativ till andra väggbeklädnader i badrum som kräver en vattenresistent behandling.

Hem entréer som har betydande trafikområden och måste tåla olika väderförhållanden är en bra kandidat för glaskropps kakel. Tillverkad med slitstarka, halkfria ytor, kan denna typ av kakel uthärda i dessa områden och ger ett intryck av kvalitet. Innan du installerar några brickor, är det viktigt att kontrollera tillverkarens rekommendationer som vissa glasplattor är inte lämpliga för golvapplikationer på grund av deras mjuka skyddande glasyr.

Vitreous plattor är gjorda av lera blandningar som pressas in i formen och kokta eller brända vid extremt höga temperaturer (2000 ° F eller 1093 ° C) i upp till 30 timmar. Detta slår kakel till vätska och säkringar det tillsammans som glas. Historiskt sett har kakel sparken två gånger. Den första bränningen var utan efterbehandling glasyr, kallas bisque, och den andra bränning utfördes med tillämpning av en glänsande finish glasyr. Dessa dagar, har utvecklingen av ett enda steg tillät kroppen och glasyr att torkats i avfyras i en process som kallas monocottura.

På grund av plattans densitet, har glasartad kakel en absorption potential mellan 0,5% och 3%. Installera den här typen av kakel i en utomhusmiljö och utsätta den för kallt väder frys-tö cykler kan resultera i delar av kakel eller glasyr till flagna eller flagna. Detta orsakas av expansionen av vattnet i den platta som den går igenom frysning-upptiningscykel. Vid användning av kakel i kallt klimat, kolla tillverkarens garanti för att vara frysning / upptining stabil.