Vad är en Derrick lastbil?

May 27

Ett borrtorn lastbil är ett fordon som transporterar en bom arm med en borr lite fäst vid sin ände. Denna bit används för att borra hål i jorden för en mängd olika syften. Utility arbetare använder ofta lyftbom lastbilar att gräva hål för telefonstolpar eller andra allmännyttiga funktioner såsom lyktstolpar, räcken, underjordiska ledningar eller rör, och så vidare. De flesta av bilarna själva har en tung dieselmotor, och lastbilarna brukar vara ganska stor för att hantera en mängd olika borrning.

Medan den primära funktionen hos den lyftbom lastbilen är att gräva hål, kan den användas på andra sätt också. Bilagor kan fästas på slutet av bommen arm som sträcker sig från flaket att hissen ett mer mångsidigt verktyg; en man bur eller hink, till exempel, kan fästas på änden av bommen armen för att en person som ska lyftas till en höjd. Detta är användbart för diversearbetare som måste få tillgång till toppen av telefonstolpar eller ljus, eller ens ledningar såsom telefonlinjer. Några mycket högt specialiserade bilagor kan användas på derrick lastbil, vilket gör det till ett mångsidigt val för en mängd olika tillämpningar.

När den inte används, kommer den långa bommen arm, som är hydrauliskt styrd, rullgardinsjämnhöjd med botten av borrtorns lastbil, där den kan fästas på plats. När operatören måste använda mikrofonarmen, kan den styras med handspakar på marknivå för lastbil eller i hytten på lastbilen. Bommen armen svänger vid sin bas, och armen själv kan sträcka sig utåt, ungefär som vissa typer av kranar. Hydrauliska cylindrar kommer att monteras på strategiska punkter längs längden av bommen för att styra dess position.

Om lyftbom trucken används för att borra hål, kommer änden av bommen vara utrustat med en stor bit, vanligtvis tillverkade av stål. Denna bit kommer att innehålla en härdad spets användbart för att tränga in i marken, och en spiralskärande spår som sträcker sig uppåt på lite. Denna spiralspår kommer att användas för att avlägsna material från marken och urholka hålet som det borras. Bommen armen kan kontrollera djupet av den bit vid någon given punkt under hela borrningsprocessen, och det kan användas för att flytta lite uppåt för att dumpa material, sedan flytta det nedåt för att fortsätta skärningen.