Var man får tag Content Idéer för din webbplats

October 11

Om du känner dig överväldigad vid tanken på att skriva sidor och sidor av innehåll för din webbplats, ta hjärta. Det finns massor av sätt att få idéer till innehåll, inklusive brainstorming, titta på dina konkurrenters webbplatser, använder dina egna offline material, och lyssna på vad dina kunder vill ha.

Brainstorm för att utveckla webbinnehåll

Den bästa källan till det ursprungliga innehållet för din webbplats kan vara dig själv. Du och de andra människorna i din webbplats verksamhet är myndigheterna i en sak: din egen verksamhet. Du vet det mesta om webbplatsens mål, produkter, tjänster, kundkrets, metoder, kompetens, historia, personal och så vidare. Du kanske upptäcker att en hel del av denna information skulle vara intressant och användbar för dina besökare.

Till exempel kan du be grundare att skriva ett tre-punkt historia hur företaget kom igång (eller har någon intervjua honom och skriva upp det). Eller du kanske skriva om din verksamhet eller dina faciliteter som en guide, komplett med bilder. När du skriver om ditt företag, industri och produkter, det är enkelt och naturligt att innehålla massor av sökord, vilket gynnar din sökmotoroptimering (SEO) insatser. Du har förmodligen en mängd intressant information om ditt företag och dess produkter och tjänster som kan förvandlas till webbplatsens innehåll.

Brainstorm andra typer av innehållsidéer, för - i detta skede acceptera någon idé som skulle kunna vara användbara och engagerande för din målgrupp. Gör en lista över alla möjliga artiklar, berättelser, teman, godbitar, citat, och så vidare. Sluta inte på precis vad du kan skapa. Tänk saker som du kan skriva samt ämnen som du kunde hitta någon annan att skapa. Du är bara idé-samla nu, så vara så kreativa som du kan.

Titta på konkurrenter för webbinnehåll idéer

Ett av de bästa sätten att fylla innehålls hål på din webbplats är att göra några konkurrenskraftig forskning för att se vad andra i din bransch skriver om. Du vill se vad de gör rätt, där de saknas märket, och vad du kan lägga till din webbplats som de inte ens har tänkt på ännu.

Resor dina konkurrenters webbplatser som en användare och upptäcka vad de har att erbjuda. I synnerhet ser på landningssidan som konkurrerar med din egen för samma sökord. Lägg märke dess innehåll samt de olika stöd länkar till den.

När du går igenom dina konkurrenters webbplatser, du i huvudsak ute efter något de har som ger dem en fördel - något speciellt innehåll som tilltalar endast till en viss sektor eller som lockar länkar. Du använder inte sin webbplats som en plan för att kopiera, men venturing utanför din egen webbplats och se saker från en besökares ögon som kan varna dig för hål du skulle ha missat annars. Du kan få idéer till ursprungliga innehållet som kan vara lika bra som, eller bättre än, din konkurrent.

Använd dina offlinematerial för webbinnehåll

En genväg till att skapa webbplatsens innehåll är att dra från det du redan har. Granska allt ditt företag någonsin har skrivit för att se om det kan repurposed för din webbplats. Broschyrer, flygblad, kataloger, artiklar, manualer, tutorials, hjälpresurser online, och även kundkorrespondens kan innehålla mängder av hjälpinnehåll. Har du en bruksanvisning eller instruktioner att gå med en av dina produkter? Överväg replikera det online i HTML. Det samma gäller för marknadsföringsmaterial, text på förpackningar, eller annat tryckt säkerheter. Skrivandet kan behöva uppdateras, men börjar med innehåll gör ditt jobb mycket enklare än att starta från en tom sida.

Vanliga frågor (FAQs) kan vara en populär webbplats funktion, och de är mycket användbara när man ska hitta den information de behöver. Om ditt företag har en stödpersonal för att få hjälp, kanske de redan har en FAQ lista startade som innehåller de rätta svaren. Om du arbetar för ett företag, fråga runt för att ta reda på vad dina olika avdelningar redan har dokumenterat som kunde poleras lite och används på webben.

Lyssna på dina kunder att skapa hjälpsam webbinnehåll

Du vill att din webbplats för att tjäna dina kunder och målgrupper utsikter, så försök att ta itu med vad de vill veta. Prata med dina kunder. Ställa några frågor. Också prata med dina stödja människor att ta reda på vad kunderna frågar om ofta. Du kan hitta bra idéer för artiklar för att lägga till webbplatsen (och hjälpa er supportavdelning som en bonus). Om du har en webbplats sökning kan du bryta dessa frågor också. Vad är av intresse för en kund kan vara värdefull för mer, särskilt om variationer på samma sökordsfras hålla poppar upp.

Du kan också kolla bloggar för din bransch, ditt område, eller ditt mål demografiska (av dem gäller beroende) för att se vad folk pratar om i förhållande till dina sökord. Du kan använda Googles bloggsök och skriv in dina sökfraser, ditt företagsnamn eller andra relevanta söktermer. Du kan få några bra idéer till webbplatsens innehåll genom att lyssna på vad man talar om. Se bara till att idéerna relaterar noga på din webbsida verksamhet så att du inte späda dina teman med orelaterad innehåll.