Vad är en Scarlet Runner Bean?

May 1

Den scharlakansröda runner bönor är en prydnadsväxt som odlas för sina intensiva röda blommor och dekorativa frön. Även baljorna är ätliga, tenderar de att vara fibrösa; i USA, är det odlas enbart för sitt prydnadsvärde. Under hela Storbritannien, dock bönorna av denna växt ätit, och blommorna är förbises. Det tillhör Fabaceae familjen av växter, vetenskapliga namn Phaseolus coccineus. Scarlett runner bean är ett anbud perenn, men vanligen odlas som en årlig. Andra namn för denna anläggning inkluderar Scarlet Erövraren, Mammoth, röd jätte, och Fire Bean.

Dessa trädgårdsväxter är mycket snabba odlare, ofta klättra 10 fot (3 m) eller mer i en växtsäsong. Hela scharlakansröda runner bean anläggningen är prålig och attraktiv, med stora, anbud hjärtformade blad växer upp långa slingrande stjälkar. De kommer helt täcka en berså, spaljé, eller andra medel för stöd. Blommorna liknar sockerärtor, blommar i klasar genom sommaren innan du slår till långa, tunna frökapslar full av mörka mångfärgade röda bönor. Smaken har jämförts med garbanzo bönor och Lima bönor när kokta, och hela skida kan ätas också.

Liknar de flesta andra pod växter behöver scarlet runner bönor som ska planteras i full sol för att vara produktiv. Dessa bönor växa snabbt från frö, och kan planteras direkt i trädgården efter risk för frost har passerat. Frön bör placeras ca 3 inches (7,6 m) från varandra för att ge växterna gott om utrymme att växa. Blommor visas på bara några veckor, förvandlas till bönor skida efter ungefär sju veckor. Om de hålls plockas, kommer växterna att fortsätta att producera nya blommor och bönor i upp till tre veckor.

Rötterna till de scarlet runner bönplantor kan grävas upp och lagras i en sval plats under vintern, att omplanteras följande vår. Detta är en hel del arbete, men; eftersom växterna växer snabbt är det oftast mer effektivt att helt enkelt börja dem från frö varje år. De klätterväxter gör väl när planterade längs en trädgård staket, som de snabbt kommer trail upp, liknande morgonhärligheter. Detta gör att plocka bean skida enklare och utan böjning krävs.

Blommorna i scarlet runner bean lockar många typer av bin till trädgården samt kolibrier och fjärilar. De är känsliga för skador från många skadliga insekter och är benägna att svampsjukdomar i vått väder. Dessutom kommer rådjur och kaniner helt förstöra dessa växter om de får chansen, så de bör planteras i ett skyddat område som dessa djur inte kan komma åt.