Vad är Cold rubrik?

July 20

Cold rubrik är en process som använder dö former och stansar för att skapa löst formade delar från metalltråd. Processen kan föröka exakta specifikationer tillförlitligt. Kall rubrik, såsom framgår av namnet, inte använder värme för att omforma råmaterial; den använder kraft drivs av en stans för att driva materialet genom ett munstycke in i en ny form.

Den kallformningsprocessen, ett annat namn för kallstukning, börjar med metalltråd. Beroende på slutanvändningen av produkten, kan tråden vara olika kvaliteter av stål, koppar, mässing eller andra legeringar. Tråden matas in i processen och skjuvas av av en fräs med en längd som ger en volym av tråd exakt ekvivalent med den mängd material som behövs för den färdiga produkten.

Processen fortsätter med bildandet av chefen för den färdiga verket. Det kalla rubrik processen främst används i produktionen av bultar, skruvar och andra fästanordningar, som måste ha ett specifikt format huvud. Den huvudform kan framställas med ett munstycke, en stans, eller en kombination av de två. Om slutet av stansen är formad snarare än platta, bildar denna del av huvudet formen av den färdiga delen.

Utformningar som används för kallstukning kallas ofta med antalet steg i processen. En två dör / tre slag process innebär matningstråden tvingas in två olika verktygsformer och träffas av tre olika punch blåser. Antalet slag som krävs hänför sig till graden av storleksreduktion erfordras från matarledningen till munstycket. Generellt ett slag kan inte på ett effektivt minska storleken med mer än 30%.

Om så erfordras, kan den kalla rubriken delen vara gängad eller bearbetning efter kallstukningsprocessen har fullbordats. Färdig delar är ofta en värmebehandling för att härda och glödga metallen. För att avsluta delarna, kan ytan rengöras för att avlägsna kvarvarande smörjmedel eller bestruket eller klädd för vissa tillämpningar.

Cold rubrik är en form av extrudering, men den har en fördel framför andra extrudering metoder - den kan användas på material som inte är värme toleranta. Det kan vara mer kostnadseffektiva än fräsning, maskinbearbetning eller etsning eftersom den slösar ingen av matarmaterialet. Det kostar också mindre än varm rubrik eftersom det kräver ingen värme. Processen är snabb och kan ställas in för att producera ett stort antal mönster. Det finns dock vissa former som inte kan produceras utan värme och en del material som inte är tillräckligt elastisk för att formas utan värme, och är därför olämpligt för kallformning.