Vilka är de vanligaste parfymingredienserna?

December 4

De vanligaste parfymämnen är eteriska oljor, etanol och vatten, även om kemiska föreningar eller doftämnen kan också vara närvarande. Vatten och etanol används för att reducera styrkan hos de eteriska oljor, parfymingredienserna är ansvariga för doften av en parfym. Doftämnen kan vara naturlig eller konstgjord, även om vissa rapporter uppger att de flesta av dessa kemiska föreningar som produceras på konstgjord väg är vanliga orsaker till hälsoproblem. Människor bör därför överväga de negativa effekterna av dessa kemiska föreningar på deras hälsa, och välja produkter med helt naturliga parfymingredienser kan vara ett bättre alternativ för vissa.

En eterisk olja är en vätska innehållande extraktet av en växt från där den extraherades. Växt väsen är ett flyktigt ämne som innehåller doft, vilket eteriska oljor kan också betecknas som flyktiga oljor. Eteriska oljor utvinns genom en serie av förångning och kondensation processer, som gemensamt kallas destillationsprocessen. Styrka minskning av eteriska oljor är oftast behövs och görs genom att blanda med dem heller enbart etanol eller en blandning av etanol och vatten. Detta kallas utspädning, en nödvändig process för att minska koncentrationen av parfymen.

Etanol är en färglös biprodukt av den kemiska nedbrytningen, eller jäsning, stärkelse som finns i vissa växter. Det är en alkohol som heter etylalkohol, alltså den har förmågan att förånga och diffusa snabbt precis som alla andra alkohol. Denna förmåga gör det möjligt för parfym att förorsaka en sval, uppfriskande känsla på huden och tillåter doft att dispergera i luft. Med denna ingrediens är dock människor uppmanas att vara mer försiktig eftersom etanol, då oavsiktligt inandas, kan orsaka trötthet, koordinationssvårigheter, apati, och visuella och nasala problem. Det finns dock ett antal parfymmärken som innehåller etanol, vilket är varför många människor väljer att själv formulera parfymer utan att lägga etanol.

Vatten som används vid framställning av parfymer är inte det vanliga vatten som kommer direkt från kranen, utan snarare destillerat vatten, som är en produkt av destillation. Detta beror på att vatten från kran kan innehålla främmande materia eller orenheter, som skulle kunna oavsiktligt blandas med övriga parfymingredienser. Exempel på föroreningar är mineraler såsom koppar och bly. Destillation är en reningsprocess; Därför, är destillerat vatten för renad form av vatten, vilket betyder att det inte innehåller främmande ämnen som normalt är närvarande i kranvatten eller vatten från kran. Kvaliteten av parfymen kan påverkas om föroreningar är närvarande i den.

Doftämnen är tillsatser som hjälper till att göra parfymer trevligare lukta. Det finns emellertid en viss risk i användningen av dessa kemiska föreningar. Vissa av dessa kemikalier kan orsaka allergiska reaktioner och fosterskador, och en del experter rekommenderar gravida kvinnor att begränsa eller stoppa användningen av parfymer. Inandning av dessa parfymämnen kan också orsaka astma, huvudvärk och humörsvängningar i någon, och läkare bör eftersträvas om något av dessa reaktioner sker.

  • Inandning av vissa parfymämnen kan orsaka huvudvärk.
  • En flaska parfym.
  • Destillerat vatten är vanligen används vid framställning av parfym.
  • Tonka bönor, som ibland används i parfym.