Vad är vanliga symtom på Skolios?

November 11

De vanligaste symtomen på skolios inkluderar en förändring i kroppshållning och en självklar krökning av ryggraden. Vissa patienter kan visas med ena axeln högre än den andra eller huvudet kan luta åt sidan. I de flesta fall kommer förändringen i utseende inte åtföljas av andra symtom. Beroende på vilken typ av skolios involverad kan emellertid tillståndet orsaka ryggsmärtor. Andra potentiella symtom på skolios är andfåddhet och bröstsmärtor.

Vanligtvis kommer symtomen på skolios inte innebär smärta, men kommer att orsaka en förändring i patientâ € s utseende. Den krökning av ryggraden kommer oftast inte att visas naturligt på grund av en sidledes kurva. Detta kan vara allt från nästan omärklig till svår, men kurvan måste vara större än 10 grader för att kunna klassificeras som skolios. Förändringen kommer ofta att uppmärksammas av en vän eller familjemedlem först, även om det ibland plockas upp under regelbunden medicinsk screening av barn.

Det finns ett antal andra förändringar i utseende, som potentiellt kan inne skolios. I vissa fall kan det vara uppenbart att patientâ € s hållning har förändrats. Andra patienter kan börja bli oförmögna att passa in vissa kläder, eller ena axeln kan verka högre än den andra. Dessutom kan skulderbladet sticka ut mer på ena sidan när ett barn har skolios. En av de mest plågsamma saker om symptomen av skolios är att de kan uppträda snabbt, särskilt om ett barn går igenom en tillväxt spurt.

Även om det finns oftast inga andra symptom på skolios, kan patienten drabbas av ryggsmärtor. Detta beror på hur svår krökning av ryggraden är, vilken typ av skolios är närvarande, och vad som orsakar det. Vissa patienter kan finna att övningar för att stärka vissa muskler kan minska ryggsmärta, men av någon obehag kommer att bli en långsiktig skick. Ju tidigare sjukdomen diagnostiseras och behandlas, desto mer sannolikt är det att behandlingen kommer att lyckas.

Det finns flera andra potentiella symtom på skolios, även om dessa är sällsynta och donâ € t förekommer i alla fall. Om krökning av ryggraden orsakar övertryck på vissa organ, då symptomen kan vara allvarligare. Dessa inkluderar andfåddhet, som orsakas när lungorna är gjorda för att arbeta hårdare än de borde, och bröstsmärtor på grund av överbelastade på hjärtat.

  • Ojämn höft och skuldra inriktning kan vara ett tecken på skolios hos barn.
  • Skolios orsakar krökning av ryggraden.
  • Andnöd är ett symptom på skolios.
  • Vanligtvis kommer symtomen på skolios inte innebär smärta.
  • Bröstsmärta är en potentiell symptom på skolios.