Vad är en metall Coupler?

October 12

En metallkopplare är en anordning som används för att ansluta två objekt. Det kan bestå av en rad olika material, från stål och aluminium till mässing eller koppar. Dessa enheter kan vara så enkelt som att metallhylsor som används för att sammanfoga två eller flera stycken av tyg, eller så komplicerat som ett skumt hittat på en motorvagn eller bit av anläggningsmaskiner. Olika typer av koppel, även känd som kopplingar, bör väljas utifrån deras storlek, styrka och föreslagen funktion för att säkerställa att de kommer att möta kraven från varje projekt.

De enklaste metallkopplingsenheter utnyttjar en enkel kompression eller klämdesign. När de är på plats, är kraft som appliceras på utsidan av kopplingen, vilket får den att gripa föremålet inom använder tryckhållfasthet. Liknande bar eller balk metallkopplar mönster kan användas för att sammanfoga två små axlar i en maskin. Några av dessa balk stil kopplingar använder en skruvmekanism istället för komprimering för att hålla dem på plats. Denna typ av balk eller bar design är lämplig endast för relativt enkla tillämpningar som kräver minimal hållkraft.

Rälsbussar och tung utrustning bygger ofta på en tung metal skarvdon för att ansluta flera bilar eller enheter tillsammans. Exempelvis klassiska motorvagnar förlita sig på en krok och stift kopplare tillverkad av tung järn, eller en krok som ansluter till en serie av stål eller järn kedjelänkar. Dessa kopplare var en gång användes för att ge arbetstagarna möjlighet att ansluta och koppla rälsbussar med relativ lätthet. Denna typ av metall kopplare används fortfarande mycket i dag i modern anläggningsmaskiner. Till exempel kan kranar införliva en krok och stift stil koppling för snabb fastsättning och lösgöring av arbete besättningar. Samma princip äpplen med boll och dragkrok stil design och andra snabba ryck typ av kopplare.

Mer komplexa applikationer kräver intrikata metallkopplar mönster. Dessa avancerade modeller tillåter ofta en eller båda komponenterna att böja eller flytta när de är anslutna. Ett exempel på detta är den växel eller skiv kopplare, som ansluter två komponenter med hjälp av en rad samverkande tänder och ett skyddande metallhylsa. Bellows lederna är liknande, och består av ett dragspel stil design som gör att leden böjs och flytta samtidigt överföra rörelse mellan de två objekten. Även en kedja och kedjehjul kan betraktas som en typ av metallkopplare. I detta exempel, en metallkedja som är ansluten till en axel eller motorn skulle gå med ett kedjehjul förbunden med en separat axel eller motor, och överföra drivkraft eller energi mellan de två.